28 / 04 / 2024

Ali Kahyaoğlu: Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir!

Ali Kahyaoğlu: Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir!

Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Kahyaoğlu Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir, fiyat kontrolü getirilsin dedi...



İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Ali Kahyaoğlu, blok mermerin düşük fiyatla ihraç edilmesini önlemek için Ege ve İstanbul birliklerine fiyat kontrol yetkisinin verilmesinin yeterli olacağını söyledi. 

Madencilik sektöründe “blok mermer ihracatına kısıtlama geliyor” haberleri sektörü karıştırdı. Doğaltaş sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ile bir araya gelerek sorunu tartıştılar. Toplantının ardından Ege Bölgesi Maden İhracatçıları Birliği Başkanının yerel gazetelerde yer alan demeci sektörde karışıklığa neden oldu. 

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, toplantıda İMİB olarak kendilerinin de bulunduklarını belirterek, “Ne bizim, ne sektörün ne de bakanlığın böyle bir talebi olmadı. Biz başından itibaren blok mermer ihracatına karşı olmadığımızı, ancak değerinde satılmasını istediğimizi bildirdik. Blok mermer ihracatına fon getirmek veya kota koymak doğru bir uygulama değildir. Sektörün ayağına kurşun sıkmakla eşdeğer” dedi.


Birliklere fiyat kontrol yetkisi verilsin. 


Ali Kahyaoğlu sektörde yaşanan tartışmalara şöyle açıklık getirdi:

 “Toplantıda Müsteşar bey blok ihracatına fon ve kısıtlamanın düşünülmediğini açıkça söyledi. Yani Bakanlığın böyle bir görüşü ve talebi olmadı. Ancak, haberlerin yerel gazetelerde çıkmasının ardından sektörden ve birliğimiz üyelerinden yoğun telefonlar gelmeye başladı. Herkes panik halinde. Bu haber ya yanlış anlaşıldı, ya da yanlış ifade edildi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak biz blok mermer ihracatına yasak ve fon konulmasına kesinlikle karşıyız. Ancak, kaynaklarımızın çok düşük fiyatla ülkeden çıkmasına önlem olarak sektörün iki birliğine fiyat kontrol yetkisi verilebilir” diye konuştu. 



Geri Dön