27 / 04 / 2024

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...



Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya da imara açılan araziler mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yantılandırılmasını talep etti.

Tanrıkulu'nun soruları

1-    1 Ağustos 2013 tarihinden 5 Ekim 2018 tarihine kadarki dönemde İstanbul Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara planları değiştirilerek imara açılan arazilerin - tarım arazileri dahil - metrekare cinsinden miktarları ne kadardır?

2-    İmara açılan arazilerden 1. Derece, 2. Derece ve 3. Derece sit alanlarının miktarları ne kadardır?

3-    1 Ağustos 2013 tarihinden 5 Ekim 2018 tarihine kadarki dönemde Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından İstanbul Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde özelleştirme kapsamına alınan arazilerin - tarım arazileri dahil - miktarları ne kadardır?

4-    1 Ağustos 2013 tarihinden 5 Ekim 2018 tarihine kadarki dönemde özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkarılan İstanbul Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya köylerindeki araziler - tarım arazileri dahil - hangi tüzel kişilere ne kadar bedellerle satılmışlardır?

5-    1 Ağustos 2013 tarihinden 5 Ekim 2018 tarihine kadarki dönemde İstanbul Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde yapı ruhsatı verilen inşaat projeleri hangileridir?


 


Geri Dön