14 / 05 / 2024

Blok mermer üretimi

Blok mermer üretimi

Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Kahyaoğlu Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir, fiyat kontrolü getirilsin dedi...

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Otomotiv, pazarlama, inşaat, enerji, dekorasyon ve beyaz eşya sektörlerinde 41 marka ile faaliyette bulunan Derya Grup, Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile açık bej blok mermer üretimi başlıyor.

Çin'e 5 milyon ton Türk mermeri gönderildi!

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li yaptığı açıklamada "Çin'e geçen yıl 5 milyon ton (Blok) mermer gitti, bence bu yılki rakam daha büyük olacak." dedi.

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler'den yoğun ilgi!

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler akın etti. Yerli mermer üretici ve ihracatçı firmalar, kurulan iş bağlantıları ile 2017’nin ilk çeyreğini de garanti altına aldı.

Mermer tozu ve külden suda batmayan 'beton' üretildi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden bilim insanları, mermer tozu ve yanmış kömür külünden, çevreci, hafif, ısıya ve suya dayanıklı beton blok üretti. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Bursa Mermer Fuarı'ndaki en pahallı mermeri Hintliler aldı!

Bursa'da açılan blok mermer fuarında en pahalı ürünler olarak dikkati çeken yaklaşık 110 bin liralık mermeri Hintliler, 80 bin liralık olanı ise İtalyanlar satın aldı.

Bursa Blok Mermer Fuarı 25 Kasım'da!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde fuarcılık atağına kalkan Bursa, 25-28 Kasım 2015 tarihleri arasında dünyanın ilk 'Blok Mermer Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dimer Mermer Mersin'de fabrika yatırımı düşünüyor!

Mermeri blok ve işlenmiş halde yurt içi ve dışına satan Dimer Mermer, büyümesini sürdürüyor. Felat Gökdemir Mevzuattaki mevcut koşullar elverdiği ölçüde en az iki yeni ocak daha açmayı planlıyoruz dedi.

Bursa'da Blok Mermer Fuarı gerçekleşecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının mermer sektöründe dünyada lider konumda olduğunu belirtti..

Çin'in mermerinin yüzde 50'si Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Türk şirketlerden Makedonya'ya çıkarma!

Türk şirketlerinin yatırımda yeni rotası Makedonya oluyor. Konyalı Dempo Group ambalaj ve mermer üretimi, PVC şirketi Proline ise pencere üretimi için 3 tesis kuracak.

Blok mermer üretimi Haberi

Blok mermer üretimi

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Ali Kahyaoğlu, blok mermerin düşük fiyatla ihraç edilmesini önlemek için Ege ve İstanbul birliklerine fiyat kontrol yetkisinin verilmesinin yeterli olacağını söyledi. 

Madencilik sektöründe “blok mermer ihracatına kısıtlama geliyor” haberleri sektörü karıştırdı. Doğaltaş sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ile bir araya gelerek sorunu tartıştılar. Toplantının ardından Ege Bölgesi Maden İhracatçıları Birliği Başkanının yerel gazetelerde yer alan demeci sektörde karışıklığa neden oldu. 

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, toplantıda İMİB olarak kendilerinin de bulunduklarını belirterek, “Ne bizim, ne sektörün ne de bakanlığın böyle bir talebi olmadı. Biz başından itibaren blok mermer ihracatına karşı olmadığımızı, ancak değerinde...