02 / 05 / 2024

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Otomotiv, pazarlama, inşaat, enerji, dekorasyon ve beyaz eşya sektörlerinde 41 marka ile faaliyette bulunan Derya Grup, Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile açık bej blok mermer üretimi başlıyor.



Derya Grup, Madencilik Orman Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı mermer ocağında Mapeg kontrolü ile açık bej blok mermer üretiminde bulunacak. Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile pazarda faaliyet gösterecek firma, üretimin yüzde 30’unu dış pazara, yüzde 70’ini de iç pazara verecek. Aylık üretim hedeflerini ilk aşamada 5 bin ton olarak belirlediklerinden bahseden Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, firma bünyesine ekleyecekleri yeni ocaklar ve teknik ekipmanlara bağlı olarak üretim kapasitesini planlı olarak yükselteceğini açıkladı.

“Üretim ve satış projeksiyonları hazırlıyoruz”

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; mermercilik sektöründe markalarını segment olarak üst sıralara yükseltecek projeler hazırladıklarından bahseden Kış, kurumsallaşma ve ihracat çalışmalarını hızla devam ettiklerini söyledi. 2019 yılında sektöre ilk kez giriş yaptıklarından bahseden Kış, “Firma olarak hazırlık aşamasında olası sorunlar ve çözümleriyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Sektör içinde bağlı olunan kurumlar ve uygulamadaki kanunlar çerçevesinde, çalışma alanımız ile ilgili profesyonel kişilerden teknik rapor hazırlamalarını istedik. Bu verilerin ışığında üretim miktarı ve ürünün hangi kalitede olacağına dair öngörülerimizi oluşturuyor, üretim ve satış projeksiyonlarımızı hazır hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Pandemi nedeniyle ürün tanıtım çalışmaları aksadı”

COVID-19 salgını nedeniyle aldıkları yeni işlerin de durduğundan bahseden Hüseyin Kış, şehirlerarası ulaşımdaki sınırlamalar nedeniyle ürün tanıtımlarını ve gezi programlarını ertelediklerini kaydetti. Kış, “Koronavirüs salgınından dolayı sipariş ve üretim dengesinde revizyon yapmak durumunda kaldık. Bu kapsamda çalışanlarımızın ocaktaki kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı ve gerekli ekip ve donanım temin edildi. Çalışanlarımıza bu konuda bilgi verildi ve gün içinde uyarılar devam ediyor” dedi.

Yeni normalde 2020 yılı için revize ettikleri hedef sonrası üretimlerinin yüzde 20 ila 30’unu ihracata ayıracaklarından bahseden Hüseyin Kış şu ifadeleri kullandı: “Görüşme yaptığımız ülkeler arasında Irak, Hindistan ve Çin bulunuyor. Bu yelpazenin daha da genişlemesi için ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Sahamızda, sürecin başında hazırlattığımız fizibilite çalışmasının verilerine göre hem iç piyasa için hem de dış pazarlar için ürün kalitesi ve ürün çıkarmada izlenecek yöntemi belirleyerek ciddi anlamda üretim kalitemizi artırdık. Ürünümüz blok olduğu için Ar-Ge çalışmalarımız daha çok pazarlama ve satışa yönelik oluyor.”


Geri Dön