29 / 04 / 2024

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.



Tokat-Turhal Karayolu Yavuz Sultan Selim Camii yakınlarında süren kaldırım çalışmalarında duble yol kenarında bulunan bir evin altındaki kaya parçası tıraşlandı. Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde kalan tek katlı ev ise yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Kaya parçasının hemen kenarında bulunan tek katlı evin sahipleri ise durumdan şikayetçi olmuyor. Yaklaşık 50 yıllık binanın oldukça sağlam bir zemine yapıldığını söyleyen aile fertlerinden 68 yaşındaki Mustafa Benekli, “Devlet buradan kaldırım çalışması yapıyor, hiçbir sıkıntımız yok. Burada 50 yıldır oturuyoruz. Çok önceki çalışmalarda dinamit de attılar bir şey olmadı eve. Manzarası güzel yeşillik içerisinde bize iyi geliyor” diye konuştu.

Evin yapılan çalışmalarla yola daha da yaklaştığını kaydeden Benekli, “Bizim için daha iyi oldu balkon gibi oturuyoruz. Görenler bu bina burada nasıl duruyor diye hayret ediyor. Ahşap olduğu için duruyor. Çalışmalar sırasında sarsıntı yaşamadık, sadece ses geldi. Bizim için hiçbir sorun yok manzaranın keyfini çıkartıyoruz. Ahşap olduğu için güvenli betonarme olsa çatlaklar olabilirdi” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Öz, yoldan geçenlerin dikkatini çeken evin kayanın üzerinde sağlam bir zemine yapılmış olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.


Geri Dön