15 / 05 / 2024

Tokat kaya parçası üzerindeki ev

Tokat kaya parçası üzerindeki ev

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Oto yedek parçasına yılda 4,5 milyar euro ödüyoruz!

 Türkiye otomotiv satış sonrası sektöründeki yedek parça ticaret hacminin yıllık 4.5 milyar Euro’ya ulaştığı belirtildi. Dünya otomotiv sektöründe ise bu hacmin yıllık 350 milyar euro olduğu açıklandı.

Kahramanmaraş depremlerinde tam 5 farklı fay parçası kırıldı! O sabah 3 deprem olmuş olabilir!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, Kahramanmaraş depremleriyle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. O sabah 3 deprem olmuş olabilir! Tam 5 farklı fay parçası kırıldı!

Yargıtay'dan mülke gelen zarar ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Trabzon'da 10 ev kaya düşme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı! 

Trabzon Ortahisar’da bir mahallede yamaçtan düşen kaya parçaları nedeniyle 10 ev boşaltıldı.

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Depremle mücadelenin en önemli parçası sigorta!

Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin yaptığı açıklamada toplumun tüm platformlarında deprem ile nasıl baş edilebileceğinin çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Depremle mücadelenin de önemli parçalarından bir tanesi Zorunlu Deprem Sigortaları” dedi.

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Eyfel Kulesi'nin merdivenin parçası 169 bin Euro'ya satıldı!

Artcurial Müzayede Evi, Paris'te yer alan Eyfel Kulesi'nin merdiveninin bir parçasını açık artırmada 169 bin Euro'ya sattı...

TOKİ’den Tokat’a 520 milyon liralık yatırım!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta inşasına yeni başlanan 436 konutluk projeyi inceledi.

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli parçası olduğunu söyledi.

Kazım Kocaman: İç mimarlık aslında sanatın bir parçası!

Adana’da birçok inşaat şirketine ya da bireysel olarak ev ya da ofislerini sektördeki son teknolojiye uygun olarak yenilemek isteyenlere anahtar teslim hizmet veren Kocaman, günümüzde iç mimarlığın aslında sanatın bir parçası olduğunu bildirdi.

KKTC'deki Asrın projesinde son parça eklendi!

Toroslar'ın suyunu KKTC'ye ulaştıracak rüya projede sona gelindi. 66.5 kilometrelik hattın son parçası eklendi.

Tokat kaya parçası üzerindeki ev Haberi

Tokat kaya parçası üzerindeki ev

Tokat-Turhal Karayolu Yavuz Sultan Selim Camii yakınlarında süren kaldırım çalışmalarında duble yol kenarında bulunan bir evin altındaki kaya parçası tıraşlandı. Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde kalan tek katlı ev ise yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Kaya parçasının hemen kenarında bulunan tek katlı evin sahipleri ise durumdan şikayetçi olmuyor. Yaklaşık 50 yıllık binanın oldukça sağlam bir zemine yapıldığını söyleyen aile fertlerinden 68 yaşındaki Mustafa Benekli, “Devlet buradan kaldırım çalışması yapıyor, hiçbir sıkıntımız yok. Burada 50 yıldır oturuyoruz. Çok önceki çalışmalarda dinamit de attılar bir şey olmadı eve. Manzarası güzel yeşillik içerisinde bize iyi geliyor” diye konuştu.

Evin yapılan çalışmalarla yola daha da yaklaştığını kaydeden Benekli, “Bizim için daha iyi oldu balkon gibi...