29 / 04 / 2024

Oto yedek parçasına yılda 4,5 milyar euro ödüyoruz!

Oto yedek parçasına yılda 4,5 milyar euro ödüyoruz!

 Türkiye otomotiv satış sonrası sektöründeki yedek parça ticaret hacminin yıllık 4.5 milyar Euro’ya ulaştığı belirtildi. Dünya otomotiv sektöründe ise bu hacmin yıllık 350 milyar euro olduğu açıklandı.



Binek, hafif ve ağır ticari araçların yedek parça ticaretindeki global lideri Groupauto International’ın geleneksel yıllık kongresi bu yıl İstanbul’da yapıldı. 5 farklı kıtada, 109 ülkede faaliyet gösteren grubun İstanbul buluşmasında temsilciler, global OEM yedek parça üreticileriyle birebir görüşmeler yapma imkanı buldular.

Groupauto Türkiye’nin kurucu ortağı ve hissedarı olduğu Groupauto International’ın İstanbul’daki kongresine dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet gösteren 34 Groupauto firmasına bağlı 400’e yakın temsilci ile birlikte global yedek parça üretici şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı. Kongrenin açılışında konuşma yapan Groupauto International Başkanı ve CEO’su Holger Hellmich, Groupauto International’ın binek, hafif ticari ve ağır vasıta yedek parçası dağıtımı yapan iki binden fazla distribütörden oluştuğuna ve yıllık toplam cirosunun da 30 milyar Euro’dan fazla olduğuna vurgu yaparak, ”Dünya otomotiv sektöründe bu sektördeki yıllık hacim 350 milyar Euro civarında gerçekleşiyor. Grup olarak küresel çapta 4.000'den fazla dağıtım ve satış noktası ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye, grubumuz için lokomotif ülkelerin başında geliyor” ifadesini kullandı.

Oto yedek parçasına yılda 4,5 milyar euro ödüyoruz!

TÜRKİYE İLK BEŞ ARASINDA

Kongre’nin yapıldığı ülke olarak açılış konuşmasını yapan Groupauto International’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Groupauto Türkiye Başkan Vekili Eyal Tarablus ise Türkiye’nin otomotiv satış sonrası sektöründe büyüme kaydeden bir pazar olduğuna işaret ederek, “30’uncu yılını geride bırakan Groupauto Türkiye, son yıllarda yapığı atılım ile birlikte Groupauto International içerisinde en yüksek gelir elde eden ilk 5 ülkeden biri durumuna geldi. Binek, hafif ticari ve ağır vasıta yedek parça sektöründe yıllık 4.5 milyar Euro’luk bir ticaret hacmi bulunuyor. Bu iş kolunda Groupauto Türkiye’de merkezi satın alma, lojistik ve ilgili hizmetlerini kapsayan 23 iş ortağı ile çalışıyoruz. Groupauto Türkiye, 2023 yılı itibariyle, Türkiye’de 104 satış noktası, 310.000 m2 depolama alanı, ve 2.050 çalışanı ile sektör lideri olarak her geçen gün değişen pazar koşullarına paralel olarak büyümesini sürdüyor ” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön