15 / 05 / 2024

konut tse standardı

konut tse standardı

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Standard Life, İngiltere’de konut fonlarını askıya aldı!

Küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.

S&P: Türkiye'deki konut sigorta sektörü riski ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede” dedi.

İnanç Kabadayı: Türkiyede konut sektörü büyümeye devam edecek!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Standard & Poor's Ocak ayı raporuna işaret etti. Kabadayı, gayrimenkul sektöründe konut talebinin gelir seviyesiyle paralel olarak arttığını dile getirdi.

Standard & Poor’s'tan Türkiye'te kritik konut uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors (S&P) Türkiye konut piyasasının iç ve dış taleple desteklendiğini vurguladı, ancak, ABD’de olası faiz artırımının piyasanın önündeki en önemli risk olduğu uyarısında bulundu.

TSE'den inşaat sektörüne yönelik eğitim!

TSE Tuzla Yalıtım Teknik Şefliği tarafından, Emlak Konut A.Ş Kontrolörleri, Tuzla Belediyesi İmar Müdürlüğünün katılımları ile paydaşları buluşturan teknik eğitimler kapsamında ilk olarak yalıtım eğitimleri verildi.

Elysium Serene Kandilli Ideal Standard Yaşam Alanı ödülünü aldı!

Ofton İnşaat’ın akıllı ev sistemleri ile doğada modern bir yaşamın kapılarını açan projesi Elysium Serene Kandilli, Ideal Standard Internatiol Uluslararası Proje Ofisi tarafından Ideal Standart Yaşam Alanı Konut Ödülü’ne layık görüldü.

Konutta TSE standardı neleri kapsıyor?

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Konuttaki net-brüt tartışmasına TSE ayarı!

İlanda brüt 250 diyor. Fakat eve baktığınızda görüyorsunuz ki taş çatlasa 120 metrekare. TSE de bunun için 'standart' hazırlığında.. TÜRK Standartları Enstitüsü Başkanı Şentürk'ten konut alacaklara müjde..

Konutlardaki net-brüt oyununa ayar geliyor!

Konutlardaki net-brüt oyununa ayar geliyor. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut projelerine yönelik bir kalite standardı üzerinde çalıştıklarını söyledi ve 'Net ve brüt oranlarına dair bir tanım getireceğiz' dedi.

Konuta TSE standardı geliyor!

Teknik komitenin konutta net-brüt metrekareye tanım getirecek çalışma yaptığını belirten TSE Başkanı Şentürk, ayrıca sınıf tanımı da yapacaklarını söyledi. TSE Başkanı Şentürk, çalışmalarıyla ilgili konuştu...

MÜSİAD: İnşaat iskeleleri TSE standardında değil!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Toplantıda Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konuları ele alındı..

Vitra’nın karoları TSE Çift Yıldız belgeli!

VitrA’nın karoları, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen “TSE Çift Yıldız” Belgesi’ni almaya hak kazandı. TS EN 14411 Standardı kapsamında çift yıldız uygunluk belgesini alan VitrA’nın karodaki yetkinliği bir kez daha onaylanmış oldu.

Dış cephe iskelelerine TSE standardı getirildi!

İş iskelesi yüksekliğinin 13.50 metreyi aşması halinde iskelenin tamamının ön yapımlı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşması şartı getirildi.TSE belgeli çelik veya alüminyum alaşım iş iskelelerinin kullanılması özendiriliyor...

konut tse standardı Haberi

konut tse standardı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti. Gazetelerin ekonomi bölümü yöneticileri ile bir yemekte bir araya gelen Şentürk, hazırladıkları çalışmanın son olarak teknik komitede olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:


“Konutu kullanılan malzeme bakımından sınıflara ayırmak gerekiyor. Hangi konut A sınıfı hangisi B bunlar net ortaya çıkarılmalı. Müteahhit ‘Birinci sınıf fayans kullandım’ şu özellikte batarya taktım diyor ama gerçekten öyle olup olmadığına dair belge verebiliriz. Yani konutta uygunluk belgesi verilebilir.Bu gayrimenkul sektöründeki güveni sağlayacak. İsteyen müteahhit “Ben TSE markalı konut üretiyorum” diyecek. Projeye ve satış şartnamesine uygunluğuna belge verebilirim talep olursa. İster müteahhit garanti adına bunu...