02 / 05 / 2024

konut vergileri 2016

konut vergileri 2016

Hükümet, 2016 Bütçe Tasarısı’nın ardından uzun zamandan beri beklemede olan Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündeme taşıma kararı aldı. Kadük olduktan sonra yenilenen, yeni Gelir Vergisi Kanunu için start veriliyor.

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

İstanbul'da ev fiyatları en çok Maltepe ve Üsküdar'da arttı!

Türkiye'de toplam satılık konut fiyatları 2016'da yüzde 9,1 artı. REIDIN'in Üst Yöneticisi Kayhan "İstanbul'da son bir yıl içinde ev fiyatları en çok yüzde 21,9 ile Maltepe'de artış gösterdi." dedi.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

Emlak Konut için 2016 yatırım yılı oldu!

Emlak Konut GYO, 2016 yılı içerisindeki “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyasıyla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdi.

Kütahya’da 8 bin 578 konut el değiştirdi!

Kütahya’da son 1 yılda 8 bin 578 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi. TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, "2015 yılında Kütahya’da 7 bin 911 olan toplam konut satışı, 2016 yılında yüzde 8,4 artarak 8 578 olarak gerçekleşmiştir.

Konut fiyatları 2016'nın son çeyreğinde yüzde 12.26 arttı!

Türkiye konut fiyatı endeksi, Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 12.26 arttı.

Konut getirisi 2016 yılında borsayı solladı!

Yatırımcının konuta olan ilgisini gösteren karşılaştırmaya göre; 12 şehir endeksinden 4'ü borsada 2016'yı ekside kapatırken, aynı şehirler konutta kazandırdı.

Bizimtepe Aydos'un 2016 sonu değerleme raporu yayınlandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Sancaktepe merkezli "Bizimtepe Aydos" konut projesinin 2016 yıl sonu değerleme raporunu yayındı.

Avrupa Konutları Başakşehir konut fiyatları 2016!

Avrupa Konutları Başakşehir konut fiyatları 584 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Avrupa Konutları Başakşehir'de yüzde 5 peşinatla ödemeler yapılıyor...

2016 yılında 63 konut projesi lanse edildi!

Markalı konut üreticilerinin 2016 yılı ajandalarında belirledikleri hedefleri gerçekleştirme oranı her şeye rağmen yüzde 80'ni aştı.

Emlak Konut Tuzla 2016 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Emlak Konut Tuzla 2016 değerleme raporu yayınlandı.

konut vergileri 2016 Haberi

konut vergileri 2016

Tasarının at komisyona gönderileceği, Maliye Bakanlığı’nın önergeleriyle güncel taleplere göre yenileneceği bildirildi. Yeni düzenleme birden fazla evi olanların evlerini sattıklarında her türlü vergi ödemesi şartını getirecek.


Önümüzdeki hafta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2013’den beri beklemede olan Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündemine alacak. Geçici maddeleriyle birlikte 95 maddeye ulaşan tasarı, üzerinde bazı revizyonlar yapılmak üzere alt komisyona sevk edilecek. TBMM’de temel yasa olarak bölümler halinde görüşülecek olan tasarıyla ilgili çok sayıda önerge hazırlandığı belirtiliyor.


VERGİ AFFI OLMAZ AMA

Gelir vergisi Tasarısı’nın gündeme gelmesi, vergi oranları, vergi dilimleri ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağını da gündeme taşıdı. Son günlerde sık sık dile getirilen vergi affı da tasarıyla birlikte yeniden gündem oluşturulacak. Ancak AK Parti kurmayları, tasarının temel düzenleme olması nedeniyle...