06 / 07 / 2024

Konut yatırımcıları nasıl ev tercih ediyor

Konut yatırımcıları nasıl ev tercih ediyor

YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, tüketicinin beklentilerini iyi analiz eden firmaların sürekli büyüme trendinde olduklarını, dile getirdi.

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Altına talep her geçen gün artıyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ederken, altınlar kapış kapış satılıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Hangi yatırımcılar konutunu satıyor?

Milyonlarca konu sahibi çeşitli sebeplerden dolayı konutlarını satılığa çıkarıyor. Peki hangi yatırımcılar konutunu satıyor? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci kimlerin konut sattığını 3 maddede açıkladı. 

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

Doğal güzellikleri ve kültüre zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale, arsa yatırımcılarının radarına girdi. Çanakkale'den arsa almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774, 14 oranında kazanç sağlıyor.

'Ev ve araba satılıp borsaya girilmez' diyen borsa uzmanı yatırımcıları uyardı! 

Borsa, yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor. Yatırım tercihini borsadan yana kullanmak isteyen yatırımcılara ise uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Bunlardan da biri de 'ev ve araba satılıp borsaya girilmez' uyarısı oldu...

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirket!

Borsa yatırımcıları temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yaparken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut yatırımcıları nasıl ev tercih ediyor Haberi

Konut yatırımcıları nasıl ev tercih ediyor

Son 3-4 yıldan bu yana başlatılan büyük inşaat hamlesiyle çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği metropollerde konut algısı da değişti. Konut alıcısı artık, "yeter ki başımı sokacak bir evim olsun" yerine, yaşam standartlarını değiştirecek, 'farklı' konut arayışında. Yaklaşık 25 yıldan beri inşaat sektöründe olan YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, tüketicinin beklentilerini iyi analiz eden firmaların sürekli büyüme trendinde olduklarını, sektörde artan rekabetin son yıllarda bu farkındalığı artırdığını kaydetti. Bunun en güzel örneğini yaptıkları İmrahor Vadisi manzaralı Nefis Çankaya Evleri'nde gördüklerini ifade eden Çankaya, örnek daireleri gezen misafirlerine yönelttikleri "Projenin hangi özelliğini beğendiniz?" sorusuna yüzde 68'in "Sıra dışı ayrıntıları" yanıtını vermesinin bunu doğrular nitelikte olduğunu belirtti. Çankaya, son birkaç yıldan beri artık kimsenin sıradan konutlarda oturmak istemediğini...