27 / 09 / 2024

konut yatırımı tercihleri

konut yatırımı tercihleri

Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa'da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye'de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı.

Konut yatırımında kaybetmek de var. Tapuda kilitlenip kalmayın!

Konut piyasasında Temmuz ayında başlayan hareketlilik devam ederken, stratejist ve yatırım danışmanı Evren Kirikoğlu yatırım için ev alacakları uyardı. Her yatırımında olduğu gibi konutta da kaybetme riski olduğunu söyledi.

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Şu an mevduat mı daha mantıklı, konut yatırımı mı? İşte rakamlarla o hesap!

Son günlerde konut piyasasında fiyatların artıp artmayacağı konusunda farklı görüşler yer alırken; konut ve mevduat yatırımı da sık sık karşılaştırılıyor. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı mevduat faizinde para biriktirmek mi? İşte detaylar...

Konut almak isteyenler dikkat! İşte Gebze konut yatırım rehberi! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gebze konut yatırım rehberini paylaştı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

Ünlü ekonomistten ev sahibi düşmanı anlayışa tepki: Konutu oturmak için alabilirsiniz, yatırım için değil!

Yerli konut müteahhitlerinin yurtdışındaki yatırımları artışa geçti. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımını değerlendirdi ve 'yatırım için almayın' dedi. İşte detaylar...

Konut yatırımında rota değişti! Yatırımcılar artık yurt dışına yöneliyor

Hem Türk vatandaşları hem de Türk müteahhitler konut yatırımı için yönünü yurtdışına çevirdi. Türkiye’de yüksek faiz ve inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut sektörü rotayı yurtdışına kırdı.

Konut sektörünün üzerinde kara bulutlar var! Konut yatırımından soğutma operasyonu yapılıyor!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, ABD'deki konut ve borsa yatırımı ile Türkiye'deki yatırımları kıyaslayarak '' Borsa ve Konut yatırımından soğutma operasyonu yapılıyor'' dedi. 

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması! Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? 

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs, yatırımcıların gözde lokasyonu haline gelirken İslam Memiş'ten Kıbrıs değerlendirmesi geldi. Kıbrıs'a yatırım yapmak mantıklı mı?

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Konut yatırımında Türkiye Rusların radarından çıktı! Artık konut almak istemiyorlar...

Rusların yurt dışından konut satın alma taleplerine yönelik ülkeler belli oldu. Türkiye'ye yapılan yatırım sert düştü ve ilk beşe bile giremedi. 

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirleri açıkladı. Peki konut yatırımında en gözde ülkeler hangileri?

konut yatırımı tercihleri Haberi

konut yatırımı tercihleri
Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa'da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye'de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, "Müteahhitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor" dedi. Aslantaş, rakamsal anlamda da daha erişilebilir olan küçük konutların yatırımcının da gözdesi olduğunu...