09 / 05 / 2024

konuta gelen icraya nasıl itiraz edilir

konuta gelen icraya nasıl itiraz edilir

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu sorudan yola çıkarak Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir sorusuna yanıt verdi..

İçinde kiracı olan evi almak mantıklı mı? Şimdi konuta yatırım zamanı mı? Aman dikkat!

Konuta yatırım yapacak kişiler, bu yatırımın mantıklı olup olmadığını araştırırken; kiracılı ev satın alma konusu da merak ediliyor. 61,2 bin takipçili Piyasa Kurdu / Borsa, X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

TOKİ'nin en çok başvuru gelen projeleri 2019!

TOKİ'nin Türkiye'nin 67 ilinde başlattığı 50 bin konut projesi için başvuru süreci devam ediyor. Kampanya kapsamındaki 50 bin konuta 500 bini aşkın başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok başvuru gelen projeleri...

TOKİ 50 bin konut kampanyasında en ucuz konut nerede?

Başkan Erdoğan’ın müjdesini verdiği 50 bin sosyal konuta gelen talep 100 bini aştı. En ucuz daire, 116 bin liradan Ağrı’da satışa sunulurken, kampanyanın en değerli konutu 419 bin liraya Muğla Köyceğiz’de satılacak.

Dövizden gelen kazanç konuta dönecek!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, dövizden elde edilen kazancın yüzde 75'inin konuta geri döneceğini söyledi. Güleroğlu, ''Çünkü emlak piyasası hala en güvenli yatırım aracı olmayı sürdürüyor'' şeklinde konuştu.

Konuta yatırım yapan orta üstü ve üst gelir grubu kazançlı çıktı!

Dolardaki artışla birlikte sıfır evlere gelen zamlar, bazı bölgelerde konut fiyatlarında yüzde 40’a kadar prim sağladı. Ancak dar ve orta gelirliye uygun ev üretilemediği için sadece konuta yatırım yapan orta üstü ve üst gelir grubu kazançlı çıktı.

Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu sorudan yola çıkarak Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir sorusuna yanıt verdi..

Faturadan icraya son!

Faturadan icraya son geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planlarına göre, elektrik, su ve doğalgaz kullanımı sonucu gelen faturaların ödenmemesi halinde artık icra takibi başlatılmayacak.

Antalya'ya gelen İsrailli turist sayısı yüzde 90 arttı!

Türkiye’nin Gazze saldırısı nedeniyle açık tutum aldığı İsrail’den Antalya’ya gelen turist sayısı ise yılın ilk 7 aylık döneminde yüzde 90 arttı. Bu sayı bir önceki yıla oranla yüzde 47 artarak 15 bin 932 oldu.

Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı!

Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı Kubozuka'nın İstanbul'un tarih kokan sokaklarında ve Bodrum'da çekilen fotoğraflarıyla süslenen dergide, Türk kültürünün zenginliği geniş yer aldı.

Hindistan'da meydana gelen heyelanda 40 ev toprak altında kaldı!

Maharaştra eyaletine bağlı Pune bölgesi yetkilisi, Prabhakar Demukh, Ambe köyünde meydana gelen heyelanda 40 evin toprak altında kaldığını, 150'den fazla kişinin toprağın altında gömüldüğünden endişe edildiğini söyledi...

Tayfun Döşkaya: İstanbul'a gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 11 arttı!

2014 yılının ilk yarısında geçen yıla göre İstanbul'a gelen turist sayısının yüzde 11 arttığını söyleyen Tavros Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, "Bu da şehir otelciliğinde yatırım potansiyelini arttırıyor"dedi.

Gaziantep'te konuta yatırılan para 11 yılda geri dönüyor!

İstanbul'un Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Şişli gibi merkezleri ile Ankara'nın Çankaya'sı İzmir'in Konak'ında konuta yatırılan para 20 yılda geri dönerken fıstık diyarı Antep'te süre 11 yıla iniyor. İlde en uzun geri dönüş zamanı 18 yıl...

konuta gelen icraya nasıl itiraz edilir Haberi

konuta gelen icraya nasıl itiraz edilir

Bir ev almıştık, 100 bin TL borcumuz kalmıştı. Bu parayı değişik tarihlerde alacaklıya PTT aracılığı ile gönderdik ama makbuzlarını saklamadık. Şimdi bizim aleyhimize icra takibi başlattılar, biz de itiraz ettik. Şimdi ödediğimiz borcun ispatı için makbuzları temin bakımından süremiz nedir? # F.Ş. 


Bir borç ödenir de makbuzu hiç saklanmaz mı? Bir borca ait ödemelerin makbuzlannın 10 yıl saklanması lazım. Bir borcun ödendiği başka şekilde ispatlanmaz, mutlaka yazılı makbuz lazım. Bu birincisi. 

İkincisi; bir makbuz alındığında bu makbuzda ödenen meblağın ve hangi borç için ödendiğinin yazılması şarttır. Tek başına bir rakam yazılı olması bile bazen yeterli olmaz. Parasal işlerde çok dikkatli olmak lazım. Borcun ödendiği tanıkla dahi ispatlanamaz. Dolayısı ile sizin ihmaliniz çok büyük bir ihmal. 

Geleyim icra takibine. Aleyhinize yapılan takip bir...