08 / 05 / 2024

konutaan balon riski var mı

konutaan balon riski var mı

Barutçu “Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer ülkelerde kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep." dedi.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konutta balon yok!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, bazı kimseler tarafından iddia edildiği gibi konut sektöründe balon olmadığını belirterek, özellikle İstanbul'un çok ciddi göç aldığını, batıdan göçün teşvik edilmesine rağmen buraya göçün engellenemediğini söyledi.

Kredi notu düşme riski olan ülke sayısı artıyor!

Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısının daha önce hiç olmadığı kadar yükseldiği belirtiliyor. Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, bugün İtalya'nın notu ile başlıyor.

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Konut fiyatlarında balon var mı yok mu?

Certified Business Consultant Yönetim Danışmanı, Century 21 Türkiye'nin Eski Genel Müdürü Özhan Atalay, Konut fiyatlarında balon analizi yaptı.

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.

İtalya’da evsiz insan sayısının 100 bine çıkma riski var!

İtalya’nın orta kesiminde gerçekleşen şiddetli depremin ardından, evsiz ve bakıma muhtaç insan sayısının 100 bini bulma riski olduğu bildirildi.

Çin'de konut alımları sınırlandırıldı!

Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 6.6, gelecek yıl yüzde 6.5 büyümesi bekleniyor. Yerel hükümetlerin konut fiyatlarındaki hızlı artışın önüne geçebilmek ve bir balon oluşumunu engelleyebilmek amacıyla konut alımlarını sınırlamasından dolayı emlak sektöründeki düzelme riski de bir tehdit oluşturuyor.

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Konut üretiminde balon yok!

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Remzi Özdemir bugünkü yazısında konut üretiminde balon olmadığından bahsetti. İşte Remzi Özdemir'in o yazısı...

Gayrimenkul piyasasında balon var mı?

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, dergide kaleme aldığı yazıda "Gayrimenkul piyasasında balon var mı?" konusunu ele aldı. İşte Talat Yeşiloğlu'nun o yazısı...

Konutta balon riski yok, spekülasyon var!

Barutçu “Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer ülkelerde kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep." dedi.

İstanbul'daki kentsel dönüşümlerde asbest riski fazla!

Binalarda asbest riski ve akciğer kanseri ilişkisi çok fazla irdelenmese de büyük risk taşıyor. Asbeste maruz kalanlarda kanser ortalama olarak 10-40 yıl arasında ortaya çıkıyor.

konutaan balon riski var mı Haberi

konutaan balon riski var mı

Coldwell Banker Başkent ofisi genel Müdür Evren Barutçu, Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yayımlanan raporda Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışlarının “sürdürülebilir olmadığı” yorumu için; “Dışarıdan bakıldığında doğru gibi gözükmekle beraber, olaya Türkiye’nin kendi iç dinamikleri doğrultusunda bakıldığında bir aşırılık gözükmemekte” dedi.


Türkiye’deki konut sektörünü bir kaç veriye dayanarak yorumlamanın yanlış sonuçlar doğuracağını belirten Barutçu “ Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer çoğu ülkede kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep bulunmakta. Konutu olan kişi, yatırım amaçlı kiraya vermek için ikinci üçüncü konutu almakta hatta bununla yetinmeyip birer tane de çocuklara alalım derdinde. Hatta bu alım bazı ailelerde çocuklarla kısıtlı kalmayıp torunlar...