18 / 05 / 2024

konutla ilgili köşe yazıları

konutla ilgili köşe yazıları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü köşe yazısında konut piyasasının canlılığından bahsetti. Güngör, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

Uğur Gökçe hangi bölümden mezun oldu? Hangi görevlerde bulundu? Astor Enerji’de hangi alanda çalışıyor?

Uğur Gökçe kimdir? Hangi üniversiteden ve kaç yılında mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Astor Enerji’de hangi kaç yılında ve hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Uğur Gökçe ile ilgili merak edilen her şey...

Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Dolar kuru ile ilgili tahmninlere bir yenisi de Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi.Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Ekonomist Selçuk Geçer öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe olacak! Dolar o tarihte düşebilir!

Dolar yorumları ile adını sıkça duyduğumuz Ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki dolar yatırımcıları ters köşe olacak. Dolar o tarihte düşebilir!

Doların yönü resmen belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) dolar kuru ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Doların yönü belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi.

Altına Fed hamlesi! Altını olanlar ters köşe oldu! Bu açıklama ortalığı karıştıracak! Çok acil bakın!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarını sonlandırdıklarını açıklamasının ardından düştü. Fed'ten altına hamle gelirken, altını olanlar ters köşe oldu. Sonrasında altın ile ilgili yapılan bu açıklama ise ortalığı karıştıracak. İşte o açıklama...

Selçuk Geçer'den ters köşe dolar yorumu! Öyle bir açıklama yaptı ki kimse beklemiyordu! Görenlerin ağzı açık kaldı

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, her zaman doların yükseleceğine yönelik yorumlar yaparken son dakika gelen açıklaması herkesi ters köşe yaptı. Dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki görenlerin ağzı kaldı. İşte son dakika dolar açıklaması.

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dyd Sağlık Eğitim Turizm İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dyd Tour İst Turizm Seyahat Acentası Şubesi açıldı!

Dyd Sağlık Eğitim Turizm İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dyd Tour İst Turizm Seyahat Acentası Şubesi bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Müslüm Çiçek tarafından açıldı.

Nusret Gökçe Londra'da dükkan açıyor!

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında büyük üne kavuşan restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe Londra'da dükkan açacak. 

Arayan Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Reklam Promosyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arayan Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Reklam Promosyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 200 bin TL’ye İmdat Tirsi tarafından kuruldu.

Güvenka Group İnşaat Danışmanlık E-Ticaret Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvenka Group İnşaat Danışmanlık E-Ticaret Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Bozdağ tarafından kuruldu.

Elya Danışmanlık Eğitim Hizmetleri Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elya Danışmanlık Eğitim Hizmetleri Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çoraklık tarafından kuruldu.

Nusret Gökçe, 15 milyon TL'lik bütçeyle kahve işine girecek!

'Tuz serpme' hareketi ile dünya çapında ünlenen 37 yaşındaki işletmeci Nusret Gökçe, kahve işine giriyor...

konutla ilgili köşe yazıları Haberi

konutla ilgili köşe yazıları

Ekonomide inşaat sektörü ağırlığını koruyor. İnşaat sektörü ekonominin dinamiği halinde. Olumlu yönü, tarımda, sanayide üretim gerilerken, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kalma arayışıdır. 


Olumsuz yönü ise sermayenin ve birikimlerin inşaat sektörüne akmasıdır. 


İnşaattaki canlılığın cazibesinde tarımda, sanayide üretim yapanların, işlerini terk ederek inşaatçılığa soyunmalarıdır. 


Bu yılın başından itibaren inşaat sektöründe beklenenin üzerinde canlılık devam ediyor. 

Mayıs ayında 107 bin konut satıldı. 2014 Mayıs ayında satüan konut sayısına göre yüzde 20'ye yakın bir artış var. 


Mayıs ayında yeni konut satışları da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'ye yakın bir artış gösterdi. Bir ayda 49 bin yeni konut satıldı. 


Mayıs ayında toplam ve yeni konut satışları geçen yılın üzerinde ama 2015 yılının mart ve nisan ayılarındaki satış rakamlarının gerisinde. 


Bu yıl ocakta 37 bini yeni, 86 bin...