29 / 08 / 2024

konutlar dayanıklımı

konutlar dayanıklımı

Türkiye'deki yaklaşık 20 milyon konutun yüzde 45'inin sadece depreme değil yangın, sel gibi tüm doğal afetlere, rüzgâr, nem, sıcak-soğuk gibi atmosferik şartlara uygunluğu da tartışmalı...

Elektrikli ısıtıcı almak isteyenlere müjde! Goldsun Supra suya dayanıklı elektrikli ısıtıcıda içinizi ısıtacak fırsat!

Kasım ayına sayılı günler kala havaların hissedilir derecede soğumasıyla beraber elektrikli ısıtıcılara olan rağbet de arttı. Elektrikli ısıtıcı konusunda adından sıkça söz ettiren Goldsun da hem kumandalı ve hem de suya dayanıklı bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Prefabrik ev dayanıklı mı? Prefabrik evler güvenli mi?

Son zamanlarda yaygın olarak tercih edilen prefabrik evlerin güvenli ve dayanıklı olup olmadığı merak ediliyor. Dayanıklı ve özel malzemelerden imal edildiği bilinen bu evler, depreme de dayanıklı olarak biliniyor. Peki prefabrik ev ne kadar dayanıklı ve ne kadar güvenli?

Çelik ev almak mantıklı mı? Çelik evin ömrü ne kadar?

Son yıllarda çok tercih edilen yapılardan biri de çelik evler olarak karşımıza çıkıyor. Çelik ev, Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra daha da tercih edilmeye başladı. Peki çelik ev dayanıklı mı ve tercih edilmesi mantıklı mı?

Uzmandan karot testi uyarısı: Eviniz depreme dayanıklı mı? Aman dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye’nin pek çok bölgesinde bina dayanıklılık testlerine talep yağmıştı. Ancak depremden 2 ay sonra talepler durdu. Uzman isimden son dakika uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depreme dayanıklı konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak yayında, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı en kısa zamanda dayanıklı evlere yerleştireceğiz “dedi.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

konutlar dayanıklımı Haberi

konutlar dayanıklımı

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bina denildiğinde aklımıza önce yapının depreme dayanıklı olup olmadığı geliyor. Oysa deprem dayanımı güvenli bir yapının sahip olması gereken pek çok önemli özellikten biri. Yapıların sadece depreme değil tüm doğal afetlere, yangın, sel gibi tehlikelere, rüzgâr, nem, sıcak-soğuk gibi atmosferik şartlara da uygun tasarlanması ve oluşturulması gerekiyor. 


Türkiye'deki mevcut binalara bakıldığında ortaya çıkan tabloda, 20 milyon konutun yüzde 45'i bu özelliklerin pek çoğunu hatta belki de hiçbirini taşımıyor. 


Açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi. 


Ortalama bina ömrünün 50 yıl olduğunu ifade eden Kara, mümkün olduğu kadar yeni...