29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depreme dayanıklı konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depreme dayanıklı konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak yayında, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı en kısa zamanda dayanıklı evlere yerleştireceğiz “dedi.



Seçim beyannamesinin en büyük bir kısmını doğal afetlerle mücadelenin kapsadığı ifade edilerek, "İstanbul dahil olmak üzere ülkenin tamamının güvenli duruma getirilmesi amacıyla nasıl bir yol haritanız olacak?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinin meydana geldiği 6 Şubat tarihinin doğal afetler konusunda bir milat olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depreme dayanıklı konut müjdesi!

Deprem felaketinde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Erdoğan, kararlı adımlar atılmasının şart olduğunu söyledi.

İktidara gelmeden önce eğitim ve sağlık alanlarını en önemli başlıklar olarak ön plana çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sağlıkta dünyada en ileri ülkelerle yarışabildiklerini ve Türkiye'nin özellikle şehir hastaneleri ile birlikte örnek bir ülke konumuna geldiğini ama daha güçlü ve kararlı adımlar atılmasının zorunluluk olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle depremin meydana geldiği bölgedeki depremzedelerin sağlam konutlara yerleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Belediye başkanlığından itibaren dikey mimariye daima karşı olduğunu, hep yatay mimariyi savunduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu anda dikey mimariye karşı olan bir cumhurbaşkanı olarak yatay mimari hususunda öyle zannediyorum ki artık insanlarımız da bizim bu tezimizi kabullendi”

İşte detaylar...


Geri Dön