25 / 07 / 2024

konutlarda kat maliyeti

konutlarda kat maliyeti

Satın alınacak evde kat maliyeti önem kazanıyor. 14 katlı binada yer alan evler fiyatta avantaj sağlıyor. 35 kat ve üzerinde konut bedeli yüzde 67 pahalılaşıyor. 5 katlı bina da maliyeti yükseltiyor...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Başkent Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon lira ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için bu yılın Kasım ayında 82,7 milyon TL daha harcandı.

Dünya evine girmenin maliyeti belli oldu! Düğün fiyatları 2 katına çıktı! İşte kır düğünü, salon ve otel fiyatları...

Evlilik hazırlığı yapan çiftleri ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Dünya evine girmenin maliyeti ortaya çıktı. Düğün fiyatları geçen yıla kıyasla 2 katına çıktı. Buna göre kır düğünü, salon ve otel fiyatları da belli olmuş oldu.  İşte detaylar...

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Ordu'da inşaatı bitmeyen otogarın maliyeti 2 kat arttı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yönetimin temelini attığı ve 2 yılda tamamlanması planlanan 25 milyon TL'lik şehirler arası otobüs terminali, zamanında bitmeyince maliyeti de 2 katına ulaştı. Başkan Hilmi Güler, belediye meclisinden 3'üncü kez borçlanma yetkisi istedi.

Elazığ'daki binalara 3 kat sınırı geliyor!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni inşa edilecek konutlarda sınırın zemin +3 kat şeklinde olacağını aktardı.

Çamlıca TV Kulesi’nin maliyeti ikiye mi katlandı?

İhalesi 170 milyon liradan özel davet usulüyle Sarıdağlar İnşaat'a verilen Çamlıca Tv-Radyo Kulesi’nin maliyeti iki katını geçti. 5 senedir devam eden projede 342 milyon TL'den fazla harcama kaydedildi...

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Japonya'daki köpük evler 10 kat daha ucuz!

Japonya'da inşa edilen köpükler 2 saatte inşa ediliyor. Ayrıca maliyeti normal evlerden 10 kat daha ucuz. 

Nusret'in külliyesinin maliyeti 4.5 milyon TL'yi buldu!

Nusret Gökçe, memleketi Erzurum Şenkaya'ya ilçesine bağlı Paşalı köyünde yaptırdığı külliyesinin maliyeti 4,5 milyon TL'yi buldu. Külliyenin açılışına Acun Ilıcalı, Ali Ağaoğlu ve Ferit Şahenk katılacak...

Pendik Belediyesi 17.6 milyon TL'ye kat karşılığı konut yaptırılacak!

Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Harmandere'de bulunan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. Maliyeti yaklaşık 17 milyon 668 bin TL olan inşaatın ihalesi 13 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullandığı Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, tahmin edilenden iki kat daha pahalıya mal olduğu söyleniyor. 650 milyon liraya yaptırılacağı hesaplanan ‘ek hizmet binaları’ maliyeti artırdı.

konutlarda kat maliyeti Haberi

konutlarda kat maliyeti

Satın alınacak evde kat maliyeti önem kazanıyor. 14 katlı binada yer alan evler fiyatta avantaj sağlıyor. 35 kat ve üzerinde konut bedeli yüzde 67 pahalılaşıyor. 5 katlı bina da maliyeti yükseltiyor.


Konutta akıllı yatırımın birçok püf noktası bulunuyor. Arsanın ucuz olduğu yerden alınan evler pahalı arsanın olduğu eve göre daha ucuzken, aynı bölge içinde yapılan konut projelerinde de fiyat farklılıkları dikkat çekiyor.


En hesaplısı 6-14 kat


Aynı emsal ve aynı bölgede, aynı özelliklere sahip olarak inşa edilen konutlarda kat farkının etkili olduğunu belirten uzmanlar 6 katlı bir binadan ev almak ile 35 katlı bir binadan ev almak arasında ciddi maliyet farkları oluştuğunu aktarıyor.  


Nitekim fiyat farkı 35 katlı binada yer alan konutta 14 katlı binada yer alan konuta göre yüzde 67,11 daha...