02 / 05 / 2024

konutlarda net metrekare

konutlarda net metrekare

Daha önce bir çok kez ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Bunlardan birisi de net-brüt metrekare farkı. Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor...

Konut satışlarında net ve brüt metrekare farkında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Daha önce bir çok kez ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Bunlardan birisi de net-brüt metrekare farkı. Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor...

Daire net metrekare hesaplama!

Daire net metrekare hesaplamak için, evin tüm odalarının mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplamanız gerekiyor. Dairenin net metrekaresi süpürülebilir alan oluyor...

Konutlardaki net-brüt metrekare arasındaki fark kontrol altına alınacak!

Konutta metrekare oyunu bitecek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konutlardaki net-brüt metrekare arasındaki farkı kontrol altına alacaklarını açıkladı. 100 metrekare evi 200 metrekare diye satma dönemi bitti dedi...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

O ilde konut fiyatları uçacak! Metrekaresi 6 bin 500 TL!

Hamit Demir, uzun süredir konut yatırımlarının beklemede olduğunu dile getirdi ve “Yeni ev yapılmıyor, stoklar da tükenmek üzere. Pandemiden sonra İstanbul'da ev bulmak zorlaşacak. Yeni konutlarda ise metrekare fiyatı minimum 6 bin 500 TL olacak” dedi. 

Antalya'da satılık konut fiyatları yüzde 13.91 arttı!

Antalya'da Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatlarında, son bir yılda yüzde 13.91 artış yaşandı. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 375 lira oldu.

Türkiye'de satılık konutların metrekare fiyatı 2 bin 83 TL!

Hürriyet Emlak Eylül 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış yüzde 10,62 olurken, diğer bir yandan Türkiye genelinde satılık konutlarda metrekare ortalama fiyatı 2,083 TL olarak belirlendi.

Konutlarda metrekare azalıyor, odalar küçülüyor!

Türkiye’de konut büyüklükleri son 10 yılda ortalama 3.3 oranında azaldı. İngiltere’de de yeni inşa edilen konutlarda salonlar 1970’lerde inşa edilenlere göre üçte bir oranında daraldı.

2018'de emlak sektöründe neler olacak?

Gayrimenkulde konut fiyatları artmaya devam ediyor. İstanbul’da bazı ilçeler 5 yılda yüzde 168 değerlendi. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı 3 bin 700 TL'lere ulaştı. Peki 2018'de emlak sektöründe neler olacak?

İstanbul'da gayrimenkul fiyatları en çok artan 10 ilçe!

İstanbul’da gayrimenkul fiyatları önemli oranda artıyor. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı 3 bin 700 TL’lere ulaştı. İşte, İstanbul'da gayrimenkul fiyatları en çok artan 10 ilçe...

3. havalimanı güzergahındaki konutlarda yüzde 72'ye varan artış!

Sahibinden.com Emlak Endeksi 2017 Ocak ayı verilerine göre, 3. havalimanı güzergahında satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son üç senede yüzde 72’lere varan artış görüldü.

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

Konutlarda metrekare büyüklüğü azalıyor!

MOSDER'in yapmış olduğu araştırmada, vatandaşın tercih ettiği konutlarda metrekare büyüklüğünün giderek azaldığı ortaya çıktı. Halen en fazla talep gören konutlar, 61-80 metrekare arasında yoğunlaşıyor.

Konuttaki metrekare oyununa standart getirilmeli!

Yasa ve yönetmelik çıkıyor ama mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, net ve brüt metrekare farklarıyla ilgili standardın olmadığına dikkat çekti.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Konutların metrekare fiyatı en çok Bahçelievler'de arttı!

E-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2015 eylül ayı itibarıyla emlak verilerini açıkladı. Buna göre, incelenen dönemde Bahçelievler, satılık konutlarda yıllık yüzde 189 artışla metrekare fiyatının en çok yükseldiği ilçe oldu.

konutlarda net metrekare Haberi

konutlarda net metrekare

Daha önce bir çok kez ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Bunlardan birisi de net-brüt metrekare farkı. Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor:


‘’Konut satışları sırasında mağduriyetlerin önlenmesi, tüketicilerin korunması, sektöre güvenin artması, yapımı süren ve yapımı tamamlanmış olan inşaatlarda proje üzerinden yapılan alım-satım işlemlerinde hukuka aykırılıkların önüne geçilmesi için net-brüt metrekare tanımının hem tüketiciler hem da konut satışlarını gerçekleştiren kimseler tarafından iyi bilinmesi gerekmektedir.


Buna göre düzenlemeye yetkili tüm birim ve idarelerin Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan brüt ve net alan tanımlarına göre uygulama yapması, yine alım-satıma konu bağımsız bölüme ait mimari projenin ilgili kat planlarının sözleşme ekine ilave edilmesi, sözleşmelerde bağımsız bölüm metrekaresi ile var ise eklenti, ortak...