18 / 05 / 2024

Konutlarda risk

Konutlarda risk

Geniş mekanlara sahip lüks konutların bir kısmının özensizce inşa edildiğini anlatan Nazmi Durbakayım, “Buralarda bırakın yaşam garantisini, yaralıları, cenazeleri dahi çıkarmamız mümkün olamayacak” dedi.

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

İnşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte, inşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi. Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevi, Semih Turan’dan alınıp Vedat Şahin’e verildi.

Bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında bina yönetimi risk analizi yaptırması zorunlu oluyor. Bina risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının olması yeterli oluyor. Peki, bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak!

Japonya - Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye’deki tek pilot il olan Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak

Dönüşüm bölgelerinde yaşayanların yeni inşa edilen konutlarda yaşama şansı yok!

Tevfik Güngör Dünya Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı. Kentsel dönüşümde yaşanan sorunun temelinde, dönüşüm bölgelerinde yaşayanların, dönüşüm ile inşa edilen yeni konutlarda yaşama şansı olmaması...

Euler Hermes: İnşaat sektörü yüksek risk grubunda!

Sigorta firması Euler Hermes 2014 yılında iş sektörlerindeki risk analiz raporunu sitesinde yayınladı. Rapora göre sektörlerin yüzde 49'u orta seviyede, yüzde 25'i ise yüksek risk grubunda bulunuyor

John Cunliffe: İngiltere için en büyük risk konut sektörü!

Londra'da ortalama bir evin fiyatının 400 bin sterlin'i aşması üzerine, İngiltere Merkez Bankası BaşkanYardımcısı Jon Cunliffe bir açıklama yaparak, konut sektörünün İngiliz ekonomisi için en büyük risk oluşturduğunu ifade etti

Apartman yönetiminde risk analizi!

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanların 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu hale getirildi. Peki, Apartman yönetiminde risk analizi nasıl yapılır?

Konutlarda risk Haberi

Konutlarda risk

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, olası İstanbul depreminde yüksek gelirli kesimin oturduğu pahalı konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini söyledi. 


Yapı Endüstri Merkezi tarafından yapı sektörünün yıllık performansına dair hazırlanan, “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” sektörün paydaşları ile yapılan Yapının Geleceği isimli panel ile açıklandı. Raporun açıklandığı panelde TSMD, İMSAD, ULI, İNDER, ve ÇEDBİK gibi sektörü temsil eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Panelde konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul’un mütevazı bölgelerinde mekanların daha küçük olduğunu belirterek şunları söyledi: “100 metrekare, 70 metrekare daireler var. Bunlar en kötü malzemeyle dahi yapılsa burada oturanların ağır yaralı kurtulma şansı var. Ama zengin bölgelerde aynı itinasızlık 120 metrekare salonlarda olacak. Eğer santral kirişi yan çevirdiğim vakit yassı oluyor...