17 / 02 / 2025

Konutlarda risk

Konutlarda risk

Geniş mekanlara sahip lüks konutların bir kısmının özensizce inşa edildiğini anlatan Nazmi Durbakayım, “Buralarda bırakın yaşam garantisini, yaralıları, cenazeleri dahi çıkarmamız mümkün olamayacak” dedi.

Mustafa Erdik: İstanbul risk altında!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin yıldönümünde İstanbul'un büyük risk altında olduğunu söyledi: "30 bin bina yıkılır, ölüm de o oranda olur" dedi.

Kocaeli'nin risk haritası çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Balonı Fikri İşık, TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünce gerçekleştirilen modern jeolojik, jeofizik ölçüm ve yöntem uygulamalarıyla Kocaeli bölgesinin deprem risk haritalarının çıkarıldığını söyledi...

TÜBİTAK Kocaeli'nin deprem risk haritasını çıkardı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünce gerçekleştirilen modern jeolojik, jeofizik ölçüm ve yöntem uygulamalarıyla Kocaeli bölgesinin deprem risk haritalarının çıkarıldığını söyledi.

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

İnşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte, inşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi. Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevi, Semih Turan’dan alınıp Vedat Şahin’e verildi.

Konutlarda risk Haberi

Konutlarda risk

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, olası İstanbul depreminde yüksek gelirli kesimin oturduğu pahalı konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini söyledi. 


Yapı Endüstri Merkezi tarafından yapı sektörünün yıllık performansına dair hazırlanan, “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” sektörün paydaşları ile yapılan Yapının Geleceği isimli panel ile açıklandı. Raporun açıklandığı panelde TSMD, İMSAD, ULI, İNDER, ve ÇEDBİK gibi sektörü temsil eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Panelde konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul’un mütevazı bölgelerinde mekanların daha küçük olduğunu belirterek şunları söyledi: “100 metrekare, 70 metrekare daireler var. Bunlar en kötü malzemeyle dahi yapılsa burada oturanların ağır yaralı kurtulma şansı var. Ama zengin bölgelerde aynı itinasızlık 120 metrekare salonlarda olacak. Eğer santral kirişi yan çevirdiğim vakit yassı oluyor...