16 / 05 / 2024

konutlarda volkanik tüf taş

konutlarda volkanik tüf taş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yöresel mimariye uygun projelendirdiği konut projelerinde Osmanlı-Selçuklu mimarisinin motiflerinin yanı sıra, bölgenin yapı malzemelerini de kullanıyor. Ürgüp konutlarında volkanik tüf taş kullanılacak.

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Altın bilezik fiyatları sert düştü! Fırsatı kaçırmak istemeyenler soluğu hemen kuyumcularda aldı

14 Ekim 2022 Cuma günü altın bilezik fiyatları düştü. 14,18 ve 22 ayar altın bielzik fiyatları haftanın son işlem gününde fiyatlar gerilemeye başladı. Bu fırsatı kaçırmak istemeyenler soluğu hemen kuyumcuarda aldı. Peki 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 

Hepsiburada’da tefal marka ütülerde yüzde 30 indirim! Tükenmeden hemen alın! 17 Ağustos 2022 fiyat listesi

Tefal marka ütüler Hepsiburada'da yüzde 30 indirimle satışa sunuldu. 601 liradan başlayan ütü fırsatını kaçırmayın hemen alın! İşte 17 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

15 bin lira nakiti olana TOKİ'den büyük müjde! 39 ildeki 2+1 ve 3+1 sıfır konutlarda son dakika fırsatı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merakla beklenen yeni kampanyası için düğmeye bastı. İşte TOKİ tarafından başlatılan kampanyanın merak edilen detayları...

Pandemi öncesi inşa edilen konutlarda uygun fiyat fırsatı!

Pandemi sonrasında inşaat malzemelerinde fiyatlarının artmasıyla konut fiyatlarında hızlı artış yaşandı. Pandemi öncesi inşa edilen konutlar ise uygun fiyattan satışa sunuluyor. 

TOKİ'nin sunduğu ödeme kolaylıkları neler?

TOKİ'nin satışa çıkardığı konutlarda uygun ödeme fırsatları bulunuyor. Birçok vatandaş TOKİ'nin sunduğu ucuz konut fırsatlarıyla ev sahibi oluyor. Peki TOKİ'nin sunduğu ödeme kolaylıkları neler? İşte TOKİ ödemelerine ilişkin detaylar...

2. el konut almak için doğru zaman mı?

Uygun faiz oranlarının yanı sıra, 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın yüzde 90’a çıkarılması 2. el konutlarda çok cazip fırsatlar sunuyor.

Ferdi Erdoğan: Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli!

Türkiye İMSAD ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, sanayi ve konutlarda su tüketim stratejilerinin geliştirilip su israfının önüne geçilmesi gerektiğinden bahsetti.

E-ticaret şirketlerinin gözü AVM yatırımında!

FİBA Grubu, AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’nde iş dünyasının ve alışveriş merkezlerinin geleceğini paylaştı. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, “AVM’lerin kültürel ve sosyal anlamda önemi artarak devam edecek” diye konuştu.

Konutta faiz düştü fırsat katlandı!

Kamu bankalarının faizi yüzde 1’in altına düşüren hamleleri, ardından ise bu pazardan kayıpları giderek artan özel bankaların devreye girmesiyle; konut alıcısı için fırsatlar oluştu. ..

Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, kaynakların verimli kullanımının önemine dikkat çekti.

Irma kasırgası Kübayı da vurdu! Binalar çöküyor!

Küba'nın kuzey sahillerini vuran kasırganın yol açtığı fırtına ve sellerde 10 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki konut stokunun büyük bölümü yıllanmış eski binalardan oluşuyor.

konutlarda volkanik tüf taş Haberi

konutlarda volkanik tüf taş

TOKİ, Ürgüp konutlarında volkanik tüf taş kullanacak.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yöresel mimariye uygun projelendirdiği konut projelerinde Osmanlı-Selçuklu mimarisinin motiflerinin yanı sıra, bölgenin yapı malzemelerini de kullanıyor. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, bölgenin yapı malzemeleri kullanılarak yöresel mimariye uygun 923 konut inşa edileceğini açıkladı. Karabel, Ürgüp’te yapılacak bina cephelerinde yörede bulunan “volkanik tüf doğal taş” ile kaplanarak yöreye uygun konutlar yapılacağını söyledi. 


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, dünyanın en önemli tabiat harikaları arasında gösterilen Peribacalarının bulunduğu Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde inşa edilecek 923 konutun ihalesinin 24 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Karabel, geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün korunması, yöresel mimarinin geliştirilmesi için binalarda yeni tasarımlar gerçekleştirildiğini söyledi. 


Yöresel mimariye uygun projelendirilen konutlarda bölgenin önemli tarihi motiflerinin örnek alındığını...