19 / 05 / 2024

Konutların elektrik tüketimi

Konutların elektrik tüketimi

Konutlarda 1 kWh elektrik için 2013 yılının ilk altı ayında ortalama 35,7 kuruş, sanayi kesiminde 24,1 kuruş ödendi. Konutların elektrik için yaptığı ortalama harcama geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 kuruş sanayinin 3,4 kuruş artış gösterdi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Yüksek gelen elektrik faturaları can sıkmaya devam ederken alınabilecek önlemler de merak ediliyor. Yüksek faturaları önlemek amacıyla uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Elektrikte büyük kriz kapıda! Zorunlu elektrik tüketimi masada...

Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatmasının ardından elektrik üretiminin büyük bölümünü doğalgaz ile karşılayan Avrupa, elektrik konusunda ağır tedbirler almaya hazırlanıyor. Avrupa ülkeleri tüketimi düşürmenin yollarını da arıyor.

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim töreni bugün yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere şehre gitti.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Konutların elektrik tüketimi Haberi

Konutların elektrik tüketimi


Konutlarda 1 kwh elektrik için 35,7 kuruş, sanayi ise 24,1 kuruş ödendi. Konutların elektrik için yaptığı harcama geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 kuruş sanayinin 3,4 kuruş artış gösterdi. 


Konutlarda 1 kwh elektrik için 2013 yılının ilk altı ayında ortalama 35,7 kuruş, sanayi kesiminde 24,1 kuruş ödendi. Konutların elektrik için yaptığı ortalama harcama geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 kuruş sanayinin 3,4 kuruş artış gösterdi. 2013 yılının Ocak-Haziran döneminde konutların 1 metreküp doğalgaz için yaptığı ödeme geçen yılın eş dönemine göre 20.5 kuruş artışla 103,2 kuruş, sanayi kesiminin 14,8 kuruş artışla 89,5 kuruş oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı 1. Dönem: OcakHaziran "Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları" istatistiklerini açıkladı. TÜİK, Avrupa Birliği (AB) uyum süreci kapsamında, elektrik ve doğal gazın sanayi...