28 / 04 / 2024

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Yüksek gelen elektrik faturaları can sıkmaya devam ederken alınabilecek önlemler de merak ediliyor. Yüksek faturaları önlemek amacıyla uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...



Günlük hayatta kullanılan elektronik cihazların faturalara yansıttığı rakamlar zaman zaman can sıkabiliyor. Evde kullanılan aydınlatmaların led aydınlatmaya dönüştürmek, evdeki sıcaklık ayarını kontrol etmek ve kullanılmayan elektronik cihazları prizden çekmek gibi ufak önlemler ile faturalarınızda görülen rakamları düşürebilirsiniz.

FIRIN

Günlük hayatta çok sık kullanılan fırınlar dışarıdan hava almayacak bir biçimde özel olarak üretiliyor. 200°C gibi sıcaklıklara ulaştıkları zaman içerideki sıcaklığı sabit tutabilen bu teknolojik cihazlar elektrik faturalarında ciddi oranda etkiliyor. Bu doğrultuda pişirme sırasında fırın kapağını çok sık açmamak elektrik tüketimini düşürmenizi sağlıyor. Fırında kek, börek, et ya da tavuk gibi yiyeceklerin pişirilme sırasında son adıma gelindiğinde fırın fişini çekmek ya da kapatmak mantıklı bir hareket olacaktır. Böylece gereksiz kullanımın önüne geçebilirsiniz. Prize takılı duran fırınlar az miktarda da olsa elektrik tüketimi yapıyor. Bu yüzden kullanılmadığı zamanlarda prizden çekilmesi gerekiyor.

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

BUZDOLABI

Buzdolabı ve derin dondurucu gibi elektronik cihazların arka tarafında bulunan toz filtrelerinin düzenli olarak temizlenmesi enerji tüketimini azaltıyor. Bu filtrelerde biriken toz ve kirler beyaz eşyanın verimli çalışmasını engelleyen en önemli konulardan bir tanesidir. Bunun yanında cihazların yerleştirildiği yerde önemli bir etken olarak görülüyor. Sıcak ve nemli ortamlarda çalışan buzdolabı ve derin dondurucu gibi beyaz eşyalar daha fazla enerji tüketmektedir. Dolapların etrafında yeterli hava akışı olmaması konusu da enerji tüketimini yükseltiyor. Eski model cihazlar daha fazla enerji tüketirken yeni jenerasyon elektronik cihazların kullanılması tavsiye ediliyor.

İşte diğer yöntemler...

 


Geri Dön