16 / 05 / 2024

konutların metrekare birim fiyatı ne kadar arttı

konutların metrekare birim fiyatı ne kadar arttı

TKFE, 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 oranında artarak 143,25 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,04 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 4,95 oranında arttı...

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti!

İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi, son dönemlerde gayrimenkul yatırımcıları için de öncelikli hedefler haline geldi. Açıklanan rakamlara göre, Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti.

İzmir Urla’da konutların metrekare fiyatları 30 bin TL'ye çıktı!

Egenin incisi İzmir’in dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan Urla’da da konutların metrekare fiyatı 12 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Limonlu Bahçe Konakları'nın lansmanı yapıldı!

Akyapı'nın Ümraniye'de hayata geçireceği Limonlu Bahçe Konakları'nın lansmanı yapıldı. Projede yer alan konutların metrekare birim fiyatları 17 bin 200 TL'den başlıyor. 

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 10 bin lira seviyesinde!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü değerlendirdi. Durbakayım, Fikirtepe’de metrekare birim fiyatının bin lira seviyesindeyken bugün 10 bin lira seviyesine çıktığını dile getirdi.

Zer Kartal Konutları fiyat!

Zer Kartal Konutları fiyat bilgisi kapsamında projede konutların metrekare birim fiyatı 4 bin 600 TL'den başlıyor. Proje Ceylan İnşaat tarafından hayata geçirildi...

Kozyatağı'nda markalı konutların metrekaresi 10 bin TL'ye çıktı!

Kozyatağı özellikle son yıllarda konut geliştiricilerinin çekim merkezi konumuna yükseldi. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre bölgede konutların metrekare birim fiyatları 6 bin TL ile 10 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Muhit Sancaktepe Konutları iletişim bilgisi!

Muhit Sancaktepe projesi toplam 217 daire ve 12 adet dükkandan oluşuyor. Projedeki konutların metrekare birim fiyatı 5 bin 800 TL'den başlıyor...

Park Mavera 2 Konutları ödeme koşulları!

Başakşehir'de yükselen Park Mavera 2 Konutları projesinde konutların metrekare birim fiyatı KDV dahil 3 bin 850 liradan başlıyor. Park Mavera 2 Konutları'nda 556 konut, 252 dükkan yer alıyor...

Ankara'da konutların metrekare fiyatları yüzde 6 oranında arttı!

Başkent Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.544 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 9 lira.

Ankara’da konutların metrekare fiyatı yüzde 6 arttı!

Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı. Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi.

İstanbul’daki satılık konutların metrekare ortalama satış fiyatı açıklandı!

Eylül 2015 Emlak Endeksi‘ne göre İstanbul’da satılık konutların metrekare ortalama satış fiyatı 3.353 lira ulaştı. Yıllık artış oranı ise yüzde 10’u buldu. Eylül 2015 itibariyle kiralık konutların metrekare ortalama fiyatı ise 21 TL.

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 2'ye katlandı!

Anadolu yakasında iddialı yatırımların adresi Fikirtepe’de konutların metrekare fiyatı 2 yılda ikiye katlandı. Baysaş İnşaat YK Başkanı Şemsettin Aydın, geleceğine inandıkları bölgede yeni yatırımlarına başladıklarını açıkladı…

konutların metrekare birim fiyatı ne kadar arttı Haberi

konutların metrekare birim fiyatı ne kadar arttı


Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 oranında artarak 143,25 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,04 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 4,95 oranında arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2012 yılı Ekim ayında metrekaresi 1.140,21 TL iken 2013 yılı Ekim ayında metrekaresi 1.281,19 TL olarak gerçekleşti. 


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) İstatistik Genel Müdürlüğü Reel Sektör Verileri Müdürlüğü, 2013 yılı Ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endekslerini paylaştı. Türkiye genelinde, 29 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TYKFE, 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,72 oranında artarak 143,39 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki yılın...