14 / 05 / 2024

 Konutta İade Modeli

 Konutta İade Modeli

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Konutta Avrupa modeli kira uygulamasıyla neler değişecek?

Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal yükselişler gündemden düşmüyor. Türkiye'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili devlet bir adım attı. Avrupa'da da uygulanan kiralama modelinin ülkemizde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek?

Konutta test sürüşünün detayları!

Son günlerde sık sık gündeme gelen ‘önce kirala, sonra al’ modeli ev almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça merak edilir hale gelirken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri 'konutta test sürüşü'nün sakıncalarını ortaya koydu...

Acarlar’dan Konutta İade Modeli!

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Konutta iade modeli firmaları zora soktu!

Konut sahibi olmak isteyenleri korumaya yönelik konutta cayma hakkı, inşaat firmalarında finansman sıkıntısı yaşamalarına yol açtı. 

Acarlar, Konutta İade Modeli'ni hayata geçiriyor!

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

Konutta metrekare hesabında yeni dönem!

Konutta metrekare hesabında yeni dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare hesabı da dahil edilerek, bu kargaşaya çözüm bulunuyor..

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

Konutta net metrekare yasası!

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmını söylerken; brüt metrekare süpürülemeyecek alanları da hesaplamaya dahil ediyor. Henüz tasarıda olan konutta net metrekare yasası satışlarda yaşanan metrekare kargaşasının önüne geçmeyi hedefliyor

Konutta metrekare netleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu kapsamında, konutta metrekare kargaşası hususunun da çözümlenmesi amaçlanıyor. Konutta metrekare sorununu kökten çözecek bu uygulama dahilinde konutta metrekare netleşiyor..

Kendin yık-yap modeli kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık - yap modeli görülüyor.

Kentsel dönüşüme 'kendin yık-yap' modeli!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık-yap modeli görülüyor.

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

 Konutta İade Modeli Haberi

 Konutta İade Modeli

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

Acarlar Şirketler Topluluğu; İstanbul’un zemini en sağlam, yeşili ve oksijeni en bol ilçesi Beykoz’daki Acarkent’e komşu yeni projesi AcarBlu ile sektörde “Konutta İade Modeli(KİM)”ni başlatıyor.

Boğaz ve Karadeniz manzarası bulunan 24 yaşam katlı ikiz kulelerde toplam 240 daire bulunuyor.  AcarBlu projesinde 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. 

AcarBlu sakinlerinin kullanımına özel 1.200 üyeye hizmet verebilecek kapasitede fitness salonu, spa ve yaşam merkezi, restoran, çocuk oyun parkı, 4.000m2 peyzajlı bahçe, açık alanda tartan pistli yürüyüş parkuru, evcil hayvan parkı dahil, dairelerden sadece asansöre binerek ulaşılabilen daha birçok yaşama alanı sunuluyor.

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Acar proje hakkında açıklamalarda...