27 / 04 / 2024

konutta indirim 2018

konutta indirim 2018

Konutta indirim kampanyası için detaylar bugün açıklandı. ''Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'' ismiyle açıklanan konutta indirim kampanyası kapsamında konut faizleri 0,98'e çekildi.

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasında son durum!

Gayrimenkul evlerinin bir araya gelerek başlattığı konutta yüzde 20 indirim kampanyasında 12 gün geride kaldı...

Konut satışlarına gurbetçi dopingi!

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının ilk 6 gününde 2 bin adet konut satıldı. Artan döviz kuru avantajıyla alım gücü artan gurbetçiler de konut kampanyasına ilgi gösterdi.

İndirim kampanyası kararsız müşteriyi harekete geçirdi!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "Şimdi hem faiz indirimi hem vergi teşviğine bir de yüzde 20 indirim eklenince yatırımcı tekrar harekete geçti" dedi.

Ev alacaklar ellerini çabuk tutsun!

Sektörün ihtiyacı olan desteklerin peş peşe gelmeye başladığını dile getiren Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, bu desteklerin konut stoğunu kısmen eriteceğini dile getirdi. Üçüncü "Şimdi konut almanın tam zamanı, ev alacaklar ellerini çabuk tutsun" dedi.

Konutta KDV indirimi sektörü hareketlendirecek!

Hükümet konutta hem alıcıyı hem de satıcıyı güldürecek yeni bir düzenlemeye gitti. Geçen yılki KDV ve tapu harcı indirimi geri geldi. 31 Ekim’e kadar KDV yüzde 18’den 8’e, tapu harcı ise yüzde 4’ten 3’e düştü.

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

Türkiye'de son iki senede inşaat maliyetleri uçtu. Buna bağlı olarak konut fiyatları da arttı. Vatandaş ev almakta zorlanırken yetkililer fırsatçılara dikkat çekiyor.

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut fiyatlarında son dönemde görülen yükselişler hükümetin konut alacaklara 3 farklı paketle ev sahibi olmayı teşvik eden projeleri devreye almasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "konutta fahiş fiyat" uyarısı yaptı.

Konutta zamlar yeni başlıyor!

Üç kamu bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki konut kredisi faizlerindeki bu indirim ev fiyatlarına nasıl yansıyacak? Sektör temsilcileri ve ekonomistler, konutta yeni zamların kapıda olduğunu belirtti.

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Konutta indirim yarışı!

Konut kredisinde faiz indirim hamlesi başlatan bankalardan sonra şimdi de inşaat firmaları yarışa girdi. İşte kampanyalı konut projeleri...

Konut kredisi faizlerinde indirim yarışı!

Konut kredisi faizlerinde indirim yarışı sürüyor. Kamu bankalarının ardından özel bankalarda teker teker konutta yüzde 0.98’e varan oranlar açıklamaya başladı. Merkez Bankası’nın 12 Aralık’taki son indiriminin ardından konut kredisi faizlerinin daha da düşmesi bekleniyor...

Konutta indirim üstüne indirim!

Kamu bankalarının konutta kredi faizini 0.99'a çekip, vadeyi de 15 yıla çıkarması, sektörü de harekete geçirdi. Bu ortama daha da canlılık katmak isteyen firmalar birer birer yeni kampanya açıklıyor. Kurban Bayramı kampanyaları da eklenince sektörde birçok fırsat oluştu.

Teknik Yapı'dan yüzde 30 indirim kampanyası!

Konut kredi faizinin yüzde 1.28’e indirmesine destek veren Teknik Yapı 2018 fiyatlarıyla satışta olan daire fiyatlarındaki indirim oranını yüzde 30’a çıkardı ve ara ödemeleri kaldırdı.

Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı!

2018 yılı konut satışları hakkında değerlendirme yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, "Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı" diyerek, rakamların kendilerini şaşırttığını ifade etti. 

Nizamettin Aşa: Konutta 2018'deki hedef saptı!

Konut satışları 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,4 düşüş gösterdi. Verileri değerlendiren İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "2018'deki hedef saptı" diye konuştu.

Konut ve işyeri KDV harcı indirimi son günü 2018!

Konutta KDV indirimi uygulaması bu yıl 5 Mayıs'ta, iş yerlerinde ise 18 Mayıs'ta başladı. Peki, konut ve işyeri KDV harcı indirimi son günü 2018 ne zaman?

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

Varyant Karşıyaka Plus indirim 2018!

Varyant Karşıyaka Plus projesinde tapular hemen veriliyor. Projede 2 oda 1 salon dairelerde yüzde 25'e varan büyük indirim imkanı sağlanıyor. 

konutta indirim 2018 Haberi

konutta indirim 2018

''Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'' ismiyle açıklanan konutta indirim kampanyası kapsamında konut faizleri 0,98'e çekildi. Ayrıca projelerden ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 10 indirim yapılacak. 

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur "Türkiye için Kazanç Vakti" kampanyasını değerlendirdi. İşte, Erden Timur 'un değerlendirmesi...

"Halihazırda Türkiye’de banka kredisiyle ev almak şu an oldukça maliyetli hale gelmiş durumda. Mesela 500 bin liralık bir ev için 400 bin TL kredi çekilmesi gerekiyor. Şu an faiz oranları yüzde 2,2 seviyesinde. 400.000 TL kredi çekenler bankaya 10 yıllık vadede 1.140 bin TL ödüyorlar. Evin toplam maliyeti de 100 bin peşinatı da dahil ettiğimizde 1 milyon 240 bin liraya ulaşıyor.

Emlak Konut GYO önderliğinde başlayan ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyası çerçevesinde 500 bin liralık evin satış bedeli 10 yıllık...