05 / 05 / 2024

Konut sektöründe projeler yarım kalabilir! 2018'deki kriz tekrarlanacak mı?

Konut sektöründe projeler yarım kalabilir! 2018'deki kriz tekrarlanacak mı?

Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, konutta ciddi risklerin olduğuna, 2018 yılındaki krizin tekrarlanabileceğine dikkat çekti. İşte Keten'in o açıklaması...



Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında onut fiyat artışının 2019 Aralık’tan bu yana ilk kez enflasyonun altında kalmasını değerlendiren Keten, konutta 2018 yılında yaşanan sıkıntının benzerinin tekrarlanabileceğine dikkat çekti. 

Ferhat Keten, konut piyasasının oldukça sıkışmış durumda olduğunun altını çizdi ve konut projelerini finanse edecek talebin olmadığını, ancak konut fiyatlarının dünya ile kıyaslandığında oldukça yüksek olduğunu belirtti. 

Konut sektöründe projeler yarım kalabilir! 2018 deki kriz tekrarlanacak mı?

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, "Çok yönlü bir kriz yaşıyoruz bütün dünyada bir barınma sorunu hem alım fiyatlarında hem de kiralarda ciddi yükselişler yaşandı ve bütün dünyada bu bir kriz şeklini aldı" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de bir de enflasyonun desteklemesiyle bu krizin çok ağır bir şekilde hissedildiğini aktaran Keten, "Geçtiğimiz sene yaşadığımız depremin ardından eski binalardan yeni binalara geçme konusunda çok yoğun bir talep bulunuyor. Bu da kira ve satış maliyetlerine yansıdı. İşin sonunda finansmanın olmadığı satışın oldukça sınırlı olduğu bir dönemde çok sayıda proje başlıyor ancak bunu finanse edecek konut talebi yok karmaşık bir döneme giriyoruz" diye konuştu. 

Konut sektöründe projeler yarım kalabilir! 2018 deki kriz tekrarlanacak mı?

Ferhat Keten, geliştirici firmalar arasında ciddi bir riskin olduğuna, 2018'de de benzer şekilde finansal şartlar ile ciddi sayıda konut projesinin yarı yolda kaldığına vurgu yaptı.

"Onların yeniden harekete geçmesi ayağa kaldırılması yıllar aldı ve uzun süren hukuki ihtilaflar yaşandı" diyen Keten, kendisinin gelecek dönemde, yani 1-2 senelik süreöte bu şekilde riskin varlığının giderek arttığını düşündüğünü söyledi. 

Keten, söz konusu açıklamasını "Burada firmaların uzun vadede iyi bir nakit akışı planlamaları gerekli" diyerek tamamladı. 

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

Banka promosyonlarında yeni bir döneme giriliyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığına 17.750 TL'Lik ödeme...

Faizsiz kredi için son 6 gün uyarısı geldi, hesaplara anında geçiyor! İşte bankaların Nisan 2024 kampanyaları!

En düşük emekli maaşı 14 bin TL! Emekliler şimdi tek tek açıklanan rakamlara bakın! 


Geri Dön