29 / 04 / 2024

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

Türkiye'de son iki senede inşaat maliyetleri uçtu. Buna bağlı olarak konut fiyatları da arttı. Vatandaş ev almakta zorlanırken yetkililer fırsatçılara dikkat çekiyor.



Türkiye'de son iki sende konut maliyetlerindeki fiyat artışı aldı başını gitti. Sadece inşaat maliyeti değil işçi maliyetleri de yükseldi. Bu bağlı olarak konut ve kira fiyatları da uçtu. 2 sene öncesine kadar hazır betonun tonu 130 Türk Lirası, çimentonun tonu da 150 liraydı. Aradan 2 sene geçti ve fiyatlar yüzde 1500 arttı, ikisinin de ton fiyatı 2500 liraya dayandı.

KONUTTA İNDİRİM SİNYALİ

Otomobilde yaşanan indirimlerin ardından konut fiyatlarındaki indirim için ilk olumlu mesaj geldi. Tedbir alınırsa konutta yüzde 20'lere varan indirimin yapılabileceği kaydedildi. 2 sene öncesine kadar hazır betonun tonu 130 lira, çimentonun tonu da 150 liraydı. 2 yıl ardan sonra fiyatlar yüzde 1500 yükseldi ve ikisinin de tonunun fiyatı 2500 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda çimento ve betonda fırsatçılık tespit edilirse gereğinin yapılacağını söylemişti.

Mynet'te yer alan detaylar göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut ve kira fiyatlarıyla ilgili olarak yaptığı uyarı sektörde karşılık buldu. Otomobilden sonra konutta da indirimin ilk işareti geldi. Tedbir alınırsa konutta yüzde 20'lere varan indirimin yapılabileceği belirtildi.

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

"UYGUN FİYATLI BETON SATTIRMIYORLAR"

Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu "Sadece fırsatçılık değil, daha ilerisi var. Bazı bölgelerde, illerde uygun fiyatlı beton sattırmıyorlar size" dedi.

YÜZDE 1500 YÜKSELDİ

Show Haber'in haberine göre 2 sene öncesine kadar hazır betonun tonu 130 lira, çimentonun tonu da 150 TL'idi. Aradan 2 sene geçti, fiyatlar yüzde 1500 arttı, ikisinin de ton fiyatı 2 bin 500 lira oldu.

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

"GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ"

Erdoğan katıldığı programda yaptığı açıklamada "Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarını da yakın takibimize aldık. Fırsatçılık tespit edilirse gereği neyse yapacağız" demişti.

BAKANDAN SERT UYARI

Türkiye Ticaret Bakanı Bolat, deprem bölgesinde hazır beton ve çimento sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini ifade ederek "Deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları arttırma çabaları var. Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Sert uyarıda bulunan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"Üzülerek ifade ediyorum deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var.

Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz.

Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Fiyatları düşürteceğiz."

Asgari ücret zammı sızdı: Bu rakam ilk kez telaffuz edildi! İşte milyonları heyecanlandıracak o rakam...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 


Geri Dön