27 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı sızdı: Bu rakam ilk kez telaffuz edildi! İşte milyonları heyecanlandıracak o rakam...

Asgari ücret zammı sızdı: Bu rakam ilk kez telaffuz edildi! İşte milyonları heyecanlandıracak o rakam...

Milyonlarca kişiyi kapsayan asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş hiç konuşulmayan rakamı açıkladı. İşte 2024 yılında beklenen asgari ücret zammı!



Emekli, memur ve asgari ücret maaşlarının ocak ayında yeniden iyileştirilmesi bekleniyor. Milyonlarca kişiyi kapsayan asgari ücret için ise pek çok rakam telaffuz ediliyor. Ancak son dönemlerde kimseden duyulmayan rakamı Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş açıkladı. 

Bilindiği üzere asgari ücret Temmuz ayında ara zamla birlikte yükseldi. Böylece Asgari Ücret Tespit Komisyonu ortak mutabakatla 1 Temmuz 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti net 11 Bin 402 TL olarak açıkladı.

Milyonlarca vatandaş asgari ücretteki zammın ne kadar olacağını sorguluyor. Asgari ücretli çalışanlar, "Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?, 2024 yılında asgari ücret zammı yüzde kaç yapılacak?" sorularına yanıt arıyor. Konuyu değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, önümüzdeki aylarda belirlenmek üzere görüşmelerin yapılacağı asgari ücret için rakam verdi.

Asgari ücret zammı sızdı: Bu rakam ilk kez telaffuz edildi! İşte milyonları heyecanlandıracak o rakam...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklilerini kapsayan zam için yüzde 50 civarında bir zam yapılacağını söylemişti.

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Her ne kadar sayın Bakan Işıkhan’ın yüzde 38 civarında SSK ve Bağ-kur emeklilerine zam yapılacağını tahmin etse de bu oran verilecek enflasyon farkıdır" diye ifade etti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanının mutlaka refah payı artışı yapacağını, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zammın, asgari ücretliye yapılacak zammın yüzde 50 civarında olacağı düşüncesine olduğunu söyleyen Kurtuluş, "Yüzde 38 oranı enflasyon farkı ile ilgili bir oran. Enflasyon farkının da bunun üzerinde yapılacağı yaklaşık yüzde 41-42 civarında gerçekleşeceği ve bunun üzerine de yüzde 7-8 puanlık refah payı artışı verileceği, Bağ-kur ve SSK emeklilerine yüzde 50 oranında artış yapılacağını öngörebiliriz" diye belirtti. 

Asgari ücret zammı sızdı: Bu rakam ilk kez telaffuz edildi! İşte milyonları heyecanlandıracak o rakam...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLUR?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yeni zamlara ilişkin işte şu açıklamalarda bulundu: 

Burada yüzde 50 artışa göre en düşük ,Bağ-kur, SSK emeklisinin maaşının 7 bin 500 liradan 11 bin 250 liraya çıkmasını öngörüyoruz.

Burada yüzde 50 artışa göre en düşük Bağ-kur, SSK emeklisinin maaşının 7 bin 500 liradan 11 bin 250 liraya çıkmasını öngörüyoruz.

Bizim asgari ücretteki beklentimiz geçerliliğini koruyor. Enflasyonun üzerinde bir artış yapılacağı kanaatindeyiz.

Daha önce de belirttiğim gibi refah payı beklentisi ile birlikte yüzde 50 civarında bir artış olacaktır. 17 bin 104 lira civarında bir asgari ücretin belirleneceği kanaatindeyiz."

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 

İŞKUR'dan son dakika duyurusu! 67 binden fazla personel alınıyor! Beden işçisi, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi..

Yaşlılık aylığı alanlara 5 bin TL ikramiye verilecek mi? 65 yaş aylığı alanlar buz kesti! Resmen açıklandı! 


Geri Dön