28 / 04 / 2024

Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti; Aşağı yukarı...

Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti; Aşağı yukarı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz'da yapılması planlanan asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti.  İşte Bakan Bilgin'in asgari ücrete dair açıklamaları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global kanalında yayınlanan bir programa konuk oldu ve asgari ücret konusu başta olmak üzere, gündemin kritik maddeleriyle ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte Bakan Bilgin'in asgari ücret açıklaması:

"Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücrete zam yapıldıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücrete yüzde 70 zam yaptığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 zam bekliyor" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihi bir adım attık ve geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten bir buçuk senedir vergi alınmıyor. Temmuz ayında reel alım gücünü koruyacak şekilde asgari ücreti yeniden düzenleyeceğiz. Ocak ayında Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir zam yaptık. Temmuz ayında da aynısını yapmayı planlıyoruz. Asgari ücret aşağı yukarı 500 dolar bazında bir rakama gelecek. Çalışmalarımız hazır."


Geri Dön