12 / 05 / 2024

Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti; Aşağı yukarı...

Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti; Aşağı yukarı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz'da yapılması planlanan asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti.  İşte Bakan Bilgin'in asgari ücrete dair açıklamaları...



ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Asgari ücret, ülkemizde çalışanların en düşük maaş alabileceği ücrettir ve her yıl düzenli olarak görüşülerek belirlenir. Görüşmeler sırasında işçi ve işveren temsilcileri arasında uzlaşma sağlanır ve belirlenen ücretin yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm işverenler asgari ücreti ödemekle yükümlüdür.

Asgari ücrete yapılan ara zam, asgari ücretle geçinen milyonlarca insan için oldukça önemli bir gelişme oldu. Zira, son dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işsizlik oranı yükseliş gösterirken, enflasyon da hızla arttı. Bu nedenle, asgari ücretin artması, ülkemizde yaşayan milyonlarca insanın hayat standardını yükseltmeye yardımcı olabilir.

Bu yıl da asgari ücrete yapılacak ara zam için gözler Temmuz ayına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Asgari ücrete yapılacak olan ara zammın belirlenmesinde yılın ilk 6 ayındaki enflasyon değerleri önemli bir rol oynayacak. Bakalım yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi

Gabar petrolü akmaya başladı; Günlük bin 200 varil petrol üretimi yapılıyor

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu: "141 bin 300 konutun yapımına başladık"


Geri Dön