29 / 04 / 2024

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs pazar günü yapılacak olan seçim nedeniyle 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı. İşte detaylar...



Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 TV'de yayınlanan bir programa konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Özer, yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Seçimin ardından eğitime 1 gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız."

15 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir zaman kalırken, genel seçimlerden önce 15 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi sorusu gündeme geldi. Bu kapsamda seçim sonrasında 15 Mayıs Pazartesi günü okula gidecek öğretmen ve öğrenciler okulların açık mı yoksa kapalı mı olacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimleri nedeniyle 14 Mayıs Pazar günü Türkiye sandık başına gidiyor. Bu kapsamda seçimin pazar günü olması nedeniyle 15 Mayıs pazartesi günü okullarda ders yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7 Mayıs 2023 Pazar günü konuk olduğu bir televizyon programında okulların 15 Mayıs tarihinde tatil olacağını açıkladı.  Bakan Özer şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 15 Mayıs pazartesi günü okulları sağlıklı bir şekilde hazırlamak adına eğitim öğretime bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimizi de idari izinli kabul edeceğiz."


Geri Dön