29 / 04 / 2024

Son dakika! Cumhurbaşkanı açıkladı: Okullar tatil edildi!

Son dakika! Cumhurbaşkanı açıkladı: Okullar tatil edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyeti bundan tam 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kuruldu. Cumhuriyetin 100. yılı tüm ülkede coşku ile kutlandı.

Türkiye'nin bütün şehirlerinde birbirinden güzel ve özel kutlamalar yapıldı. Kutlamalar devam ederken öğrenciler için sevindirici bir haber de geldi. 

30 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce bir tweet paylaşarak yarın okulların tatil edildiğini duyurdu. Başkan Erdoğan şu tweeti paylaştı:

"Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir coşkuyla kutladık. Bu coşkuyu paylaşan milletime teşekkür ediyorum. 

Bu vesileyle, 30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim."

 

 

Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir coşkuyla kutladık. Bu coşkuyu paylaşan milletime teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle, 30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 29, 2023


CUMHURİYETİN 100 YIL COŞKUSU

Türkiye'nin dört bir yanında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü özel etkinliklerle karşılandı. Ayrıca, siyasi liderler de bu önemli tarihi sosyal medya hesapları üzerinden kutlama mesajları ile selamladılar.

Ancak, İstanbul'da gerçekleşen etkinlikler herkesin dikkatini çekti. İstanbul Boğazı üzerinde düzenlenen ışık, havai fişek ve dron gösterisi görenleri büyüledi. Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine gerçekleşen bu gösteride dronlarla gökyüzüne Türk bayrağı, Türkiye haritası, Atatürk silueti üzerinde at ve ay yıldız figürleri yansıtıldı. Ayrıca, "Yaşasın Cumhuriyet" ve "Türkiye Yüzyılı" gibi yazılar da oluşturuldu. İstanbul Boğazı'ndaki bu büyüleyici gösteri, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Cumhuriyet Bayramı, bu unutulmaz gösteriyle taçlandı.


İstanbul Boğazı'nda gerçekleşen bu özel gün için Türk donanması 100 gemi ile eşsiz bir geçiş töreni düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı fırkateynler, korvetler, mayın avlama gemileri, karakol gemileri, amfibi gemiler, hücumbotlar, denizaltılar ve yardımcı sınıf gemilerden oluşan 100 gemi saat 17.00'da İstanbul Boğazı'ndan geçişe başladı. TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu bu muazzam donanma, dostlara güven, düşmanlara korku uyandırdı. Bu görkemli geçişi izlemek isteyen vatandaşlar da coşku içinde gösteriyi takip etti.

Ayrıca İstanbul Boğazı'nda 101 pare top atışı yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda 101 pare top atışının gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Ve son olarak SOLOTÜRK gösteri uçakları da İstanbul Boğazı semalarında nefes kesen bir gösteriye imza attı.

 

Dünyaca ünlü ekonomistten bomba tahmin: Dolar 7 lira birden düşecek!

Tarım Kredi Market büyük indirim şenliğini duyurdu: Bu indirim için yarın son gün

5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

 


Geri Dön