29 / 04 / 2024

5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

Kök maaşlarda yapılan zam sonucu emekli maaşları düşük kalan emekliler, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin ödeme tarihlerini merakla bekliyor. Peki, 5 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesi hesaplara yattı mı ve ne zaman yatacak? İşte bu beklentiyi taşıyan emeklilere



100. Yıl Cumhuriyet kutlamaları coşkusu tüm yurtta yaşanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın bu özel yılında, 100. yıl coşkusu büyüyor. Bu yıl üçüncü kez dağıtılacak olan özel emekli ikramiyesi hakkında pek çok kişi araştırmalar yapmaya başladı. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğu için emekli ikramiyesi konusu büyük bir merak konusu haline geldi. Emekli ikramiyesi yatmış mı, ne zaman ödenecek? 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi, ne kadar olacak ve kimlere verilecek? Bu sorular, şu an büyük ilgi çekiyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

2023 Yılının 3. ikramiyesi 5 Bin TL olarak hesaplara yatırılacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI NELER?

Bu yıl yalnızca tek seferlik bir ödeme olarak verilecek olan emekli ikramiyesi, yalnızca çalışmayan emeklilere yönelik olacak. Bu ikramiye, emekli maaşı dışında başka bir gelire sahip olmayan emeklilere sağlanacak. Bu ödeme, çalışan emeklilere sunulmayacak.


EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLER ALAMAZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz" diye konuştu

DUL VE YETİMLER...

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında emekli ikramiyeden yararlanması bekleniyor..

BİRDEN FAZLA EMEKLİ AYLIĞI ALANLARA TEK ÖDEME

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı birden fazla emekli aylığı alan bireyler bulunuyor. Bu durum, hem kişinin kendi çalışmasından kaynaklanan emekli aylığı hem de eşinden veya anne-babasından kaynaklanan ölüm aylığını alan kişileri içerebiliyor.

Emekli aylıklarına 5 bin TL'lik ödeme yapılacaksa, bu ödeme sadece en yüksek aylık alınan dosya üzerinden yapılacak. Örnek olarak, hem kendi emekli aylığı hem de eşinden kaynaklanan dul aylığı alan bir kişiye, sadece kendi emeklilik aylığı için 5 bin TL ödeme yapılacak.

Bir başka senaryoda, bir kadın, eşinin ölümü nedeniyle aldığı aylık için yüzde 50 oranında, aynı zamanda babasının ölümü nedeniyle aldığı aylık için yüzde 25 oranında ölüm aylığı almaktadır. Bu durumda, sadece eşinin aylığının yüzdesi üzerinden hesaplanarak 2 bin 500 TL ödeme alacaktır.

5 BİN TL'LİK EMEKLİ İKRAMİYESİNİ EYT'LİLER ALACAK MI?

5 bin TL emekli ikramiyesini EYT'lilerin hesaplarına da yatırılacak.

5 BİN TL'LİK EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhuriyet Bayramı için verilecek olan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi, kasım ayının ilk yarısına kadar ödenecek. İkramiyelerin ödeme tarihi olarak 15 Kasım'a kadar bekleniyor.

Tüp fiyatlarına bu kez indirim geldi: 29 Ekim güncel tüp fiyatları

Son dakika 4.2 şiddetinde deprem! İnsanlara sokaklara döküldü

Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge kaç lira oldu?


Geri Dön