02 / 05 / 2024

Konutta kendini amorti etme süresi ne kadar

Konutta kendini amorti etme süresi ne kadar

Konutta amorti süreleri uzuyor. 2009 öncesinde 14 ile 17 yıl arasında olan konutta kendini amorti süresi bu tarihten itibaren 25 yıla kadar çıktı. Konutu alırken büyük paralar ödeyen yurttaşlar konutunu kiraya verirken istediği rakamları bulamıyor.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Cumhuriyet Kulesi kira gelirleriyle 2 yılda kendini amorti edecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediye kaynaklarını verimli kullanarak yapılan yatırımlar sayesinde Keçiören Belediyesini Türkiye’nin en itibarlı belediyesi haline getirdiklerine dikkat çekti. 

İstanbul, İzmir ve Ankara'da konut amortisman süresi ne kadar?

Gayrimenkul Türk halkı için en güvenli yatırım aracı. Peki yapılan bu yatırım kendini kaç yılda amorti ediyor? Konut yatırımı İstanbul’da ortalama 20.4 yıl, Ankara’da 19 yıl, İzmir’de 18.8 yılda kendini amorti ediyor...

Konutta amorti süresi 30 yıla çıktı!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Şehriban Kıraç, köşesinde konutta amorti süresinin 30 yıla çıktığını vurguladı. İşte o haber...

Colorist Şile 10 yılda kendini amorti ediyor!

Kişiye özel ödeme planı avantajları bulunan Colorist Şile’de kısa bir süre için 50 ay sıfır faiz imkânı da sunuluyor. Colorist Şile 10 yılda kendini amorti ediyor..

10 yılda kendini amorti eden tek proje: Colorist Şile!

Türkiye’nin En Kapsamlı Aile Ve Çocuk Konseptli projesi Colorist Şile'de kredi çekmeden, taksit tutarlarınızı bütçenize göre ayarlayabileceğiniz esnek ödeme planları ile yatırım değeri yüksek, huzurlu ve masal tadında bir eviniz olabilir..

Colorist Şile'de 50 ay sıfır faiz fırsatı devam ediyor!

Satışa çıktığı günden itibaren projenin yüzde 60'ı satılan Colorist Şile'nin, konumunun avantajları sayesinde 10 yıl içerisinde kendini amorti etmesi ön görülüyor.

Colorist Şile: 10 yılda kendini amorti eden tek proje!

Satışa çıktığı günden itibaren projenin %60’ini satan firma müşterilerine yeni bir fırsat daha sunuyor. Kişiye özel ödeme planı avantajları bulunan Colorist Şile’de kısa bir süre için 50 ay sıfır faiz imkânı da sunulmakta..

Ordu Çevre Yolu Mart'ta açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'ne ilişkin, "Çevre yolu 1 ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak." dedi.

Colorist Şile'de kişiye özel esnek ödeme planı!

Colorist Şile'nin, konumunun avantajları sayesinde 10 yıl içerisinde kendini amorti etmesi ön görülüyor. Projede kişiye özel esnek ödeme planları sunuluyor..

Colorist Şile'de 50 ay 0 faiz avantajı!

Colorist Şile, konumunun avantajları sayesinde 10 yıl içerisinde kendini amorti etmesi ön görülüyor. Kişiye özel ödeme planı avantajları bulunan Colorist Şile’de kısa bir süre için 50 ay sıfır faiz imkânı sunuluyor.

Colorist Şile 10 yılda kendini amorti ediyor!

Kısa bir süre önce satışa çıkan Türkiye’nin En Kapsamlı Aile Ve Çocuk Konseptli projesi “Colorist Şile” Şile tutkunlarının yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.

BatıMahal Villaları 15 yılda kendini amorti ediyor!

Net yaşam alanı büyüklükleri, büyük arsalı bahçeleri ve 1. sınıf kaliteli malzeme kullanımı ile malikane konforunu hayata geçiren BatıMahal villaları, bölgedeki metrekare kira değeri itibariyle 15 yılda kendini amorti ediyor.

Konutta kendini amorti etme süresi ne kadar Haberi

Konutta kendini amorti etme süresi ne kadar

Konutu alırken büyük paralar ödeyen yurttaşlar konutunu kiraya verirken istediği rakamları bulamıyor. Durum böyle olunca özellikleİstanbul Boğaz hattında konut amorti süreleri 40-45 yıla kadar çıkıyor. Türkiye'de yeni projelerdeki konutların ikinci el fiyatları ile, aynı konutun satış ofisindeki birinci el liste fiyatları arasındaki fark bazı semtlerde oldukça yüksek. 


Emlak veri platformu Reidin'in The Wall Street Journal Türkiye için yaptığı araştırmaya göre aynı anda hem birinci el hem de ikici elden işlem gören konut projeleri baz alındığında, bazı semtlerde aynı konutun ikinci el satış fiyatı, proje geliştiricisi firmanın aynı anda teklif ettiği birinci el liste fiyatlarının yüzde 43 altına kadar inebiliyor. 


Baz alınan semtlere göre bakıldığında istanbul'daki konut projelerinin 2'inci elde fiyat fark oranı ortalama yüzde 18'i buluyor. Yurttaşlar büyük fedakârlıklar yaparak yıllarca...