22 / 05 / 2024

konutta kiralamalar

konutta kiralamalar

Ocak ayında yapılan bir araştırma emlak fiyatlarındaki değişimi ortaya koydu. Emlak satışları düşerken kiralar yükseldi Emlak sitesi www.metrekare.com İstanbul'daki emlak fiyatlarının değişimini ortaya koyan bir analiz yaptı.

Ticari gayrimenkul ve konutta kiralamalar eşitlenmeli!

9. AVM Yatırımları Konferansı gerçekleşti. Yüksek döviz kiralarıyla başı dertte olan AVM yatırımcıları şikayetlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye iletti. Tüfenkci, Maliye Bakanlığı ile görüşüp tüm isteğe yanıt verileceğini söyledi.

Konutta dolar bazlı kiralamalar TL'ye çevriliyor!

Gösteriler, yürüyüşler ve ülkemizi derinden etkileyen üzücü olayların meydana geldiği merkezler emlak hareketlerinden olumsuz yönde etkileniyor. Taksim, Beşiktaş, Levent gibi merkezlerde özellikle konutta USD bazlı kiralamalar TL’ye çevrilmeye başladı.

50 bin konutta hemen teslim avantajı!

KONUTTA bu yıl ki beklenen satış hareketliliği kampanyalarla desteklenirken, inşaatına 2011 - 2012 yıllarında başlanan markalı konut projelerinin büyük bir kısmında teslim sürecine girildi.

Konutta yüzde 25 zam olacak mı?

14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. Peki ya konutta yüzde 25 zam olacak mı?

Konutta yüzde 25 zam!

Konutta yüzde 25 zam bekleniyor. 14 Ocak 2015 tarihinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50’sinden fazlasına devlet talip.

Dap Yapı Z Ofis'te kiralamalar başladı!

İstanbul Kağıthane'de yer alan Çağlayan'da inşa edilen Dap Yapı Z Ofis'te kiralamalar başladı. Projede yer alan ofislerin kira fiyatları 2 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Z Ofis'te kiralamalar başladı!

Z Ofis'te kiralamalar başladı. Ofis alanlarının 50 metrekareden başladığı proje Dap Yapı imzası ile Çağlayan'da 14 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Dap Vadisi'nde kiralamalar başladı! 2 bin TL'ye!

Dap Yapı imzası ile yükselen Dap Vadisi projesinde kiralamalar başladı. Şişli - Mecidiyeköy - Kağıthane - Çağlayan aksında yükselen projede kiralık ofis fiyatları 2 bin TL'den başlıyor.

Konutta enflasyon ne kadar arttı?

TÜİK, Aralık 2014 Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıkladı. Buna göre konut, harcama grubu ağırlıklarına göre gıdadan sonra ikinci sırada yer aldı. Peki konutta enflasyon ne kadar artış gösterdi? Ev eşyasında TÜFE ne kadar arttı?

Konutta en yüksek prim nerede oldu?

Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Dolar ve ABD borsaları da yatırımcısını sevindirdi. Ancak gayrimenkul tüm bu yatırım araçlarını geride bıraktı. Konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. Arsada ise Beykoz yüzde 162 kazandırdı.

Oto World Asya'da kiralamalar başladı!

Oto World Asya'da kiralamalar başladı. Satış fiyatlarının 790 bin TL'den başladığı projede 365 adet dükkan yer alıyor. Projedeki dükkanların alanları 200 - 600 metrekare arasında değişiyor.

Konutta 2015 yılı tüketici dönemi olacak!

Modern konutlar üretme hedefiyle 2012'de kurulan Yeni Yapı'nın yetkilisi Haldun Gerçek, konutta tüketici döneminin başladığını aktardı. Haldun Gerçek, 2015 yılının inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacağını belirttti.

Türkiye‘de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

konutta kiralamalar Haberi

konutta kiralamalar

İstanbul'da Aralık ve Ocak ayı emlak fiyatlarının değişimini gösteren çalışmaya göre; metrekare başına satılık emlak fiyatları Aralık ayından Ocak ayına yüzde 1,2 oranında azalırken, kiralık emlak fiyatlarında Aralık'tan Ocak'a yüzde 0,7 oranında artış yaşandı. Ocak ayında emlak metrekare fiyatlarının en çok arttığı ilçeler satılık konutta yüzde 17.9'la Eyüp olurken, kiralık konutta yüzde 12.8 artışla Gaziosmanpaşa oldu. 


EN COK EYÜP ARTTI 


Analizde satılık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında Eyüp geliyor. Bu fiyat artışlarında özellikle Göktürk'teki lüks konut projelerinin etkisi gözlendi. Satılık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 16,1 ile Kadıköy ve yüzde 15,1 ile Sancaktepe oldu. 


2014 yılı analizinde kiralık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında ise yüzde 12,8 oranıyla Gaziosmanpaşa geliyor. 

Gaziosmanpaşa'daki kiralık dairelerdeki fiyat artışlarında ilçede...