30 / 04 / 2024

Konutta satışlar düştü, kiralar yükselişte!

Konutta satışlar düştü, kiralar yükselişte!

Ocak ayında yapılan bir araştırma emlak fiyatlarındaki değişimi ortaya koydu. Emlak satışları düşerken kiralar yükseldi Emlak sitesi www.metrekare.com İstanbul'daki emlak fiyatlarının değişimini ortaya koyan bir analiz yaptı.



İstanbul'da Aralık ve Ocak ayı emlak fiyatlarının değişimini gösteren çalışmaya göre; metrekare başına satılık emlak fiyatları Aralık ayından Ocak ayına yüzde 1,2 oranında azalırken, kiralık emlak fiyatlarında Aralık'tan Ocak'a yüzde 0,7 oranında artış yaşandı. Ocak ayında emlak metrekare fiyatlarının en çok arttığı ilçeler satılık konutta yüzde 17.9'la Eyüp olurken, kiralık konutta yüzde 12.8 artışla Gaziosmanpaşa oldu. 


EN COK EYÜP ARTTI 


Analizde satılık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında Eyüp geliyor. Bu fiyat artışlarında özellikle Göktürk'teki lüks konut projelerinin etkisi gözlendi. Satılık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 16,1 ile Kadıköy ve yüzde 15,1 ile Sancaktepe oldu. 


2014 yılı analizinde kiralık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında ise yüzde 12,8 oranıyla Gaziosmanpaşa geliyor. 

Gaziosmanpaşa'daki kiralık dairelerdeki fiyat artışlarında ilçede kentsel dönüşüm projelerinin yoğun olması ve dönüşümden yararlananlara devletin kira desteği vermesi önemli unsurlar olarak göze çarptı. Kiralık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 8,3 ile Güngören ve yüzde 8,3 ile Beykoz oldu. 


Taraf


Geri Dön