29 / 04 / 2024

Konutta kur baharı

Konutta kur baharı

Konut yatırımı için Türkiye'yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesine göre Türkiye'deki konut yatırımından daha çok kazanıyor. Döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlenme, dövizi elinde bekletenleri memnun etti...

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.

Konutta yabancılara satışta tarihi rekor!

Kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye’yi cazip hale getirince konutta yabancılara satışta tarihi rekor kırıldı...

Yabancıya konutta kur artışı umudu!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012'den bu yana yabancılara konut satışı artıyor. Ancak bu satışlar hala yeterli düzeyde değil. Bu açıdan kurlardaki yükseliş umut oldu. Kurlardaki yükselişle yabancı yatırımcının fırsatı değerlendirip Türkiye'den alım yapması bekleniyor.

Konutta bahar kampanyası devam ediyor!

Konut kredisindeki faiz artışları gayrimenkul satışlarında durgunluk yaşanmasına sebep oldu. Konut üreticileri, satışları yeniden canlandırmak için bahar dönemine, kampanyalar düzenlemeye başladı. 

Konutta cayma hakkı kur endişesi yarattı!

Yeni KHK ile birlikte tüketicilere satın aldığı konuttan 24 ay içerisinde mazeretsiz cayma hakkı getirildi. Bu hak ile müteahhitler 'cayma hakkı' tazminatının kur zararının altında kalma riskinin olabileceğini söylüyor.

Erişilebilir konutta doyum noktası yok!

Ali Sesli, inşaat sektörünün bahar ayı ile birlikte en hareketli dönemine girdiğini vurgulayarak, konutta doyum noktası olmadığını her zaman için toplam nüfusun yarısı kadar konuta ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yunanistan'daki Kurşunlu Camii restore ediliyor!

Bir süre önce İslamiyeti seçen Elif Karagiannidou, Yunanistan'daki 450 yıllık Mimar Sinan eseri Kurşunlu Cami restorasyonu için çalışma başlattı. Yıkılmaya yüz tutan cami yeni yüzüyle ikinci baharına hazırlanıyor.

Konutta bahar kampanyaları başladı!

Konutta bahar kampanyaları başladı. Mayısın gelişi ile birlikte konut projelerinde başlayan kampanya kapsamında indirimler, ödeme planları ve kişiye özel seçenekler konut sahibi olmak isteyenleri sevindiriyor.

Konutta 'kur' sevinci!

Tarihi rekor kıran dolar kuru, konut satışlarına yaradı. Lansmanların hız kazandığı bu dönemde yükselişe geçen dolar, konut piyasasını endişelendirmek yerine sevindirdi. İşte kurun piyasadaki etkisi...

Konutta bahar kampanyaları 2015!

Yıl içinde en çok satışı bahar dönemlerinde yapan gayrimenkul şirketleri, bu mevsime hareket katmak amacıyla kampanyalara hız verdi. Konut alana üste para veren bile var.

Konutta erken bahar kampanyası!

Gayrimenkul sektörü 2015 yılına büyük beklentilerle girdi. Bu yıl inşaatı ve satışı devam eden projelerin yanı sıra birçok yeni yatırım ve proje de bir bir görücüye çıkıyor.

Konutta bahar kampanyaları başladı!

Satışlara bahar hareketi için indirim kampanyaları devreye girdi. Konut şirketleri, seçimler nedeniyle duraklamaya giren alımları canlandırabilmek için cazip kampanyalar sunuyor. Kampanyalarda indirimin yüzde 10’ları aştığı dikkat çekiyor.

Konutta kur baharı yaşanıyor!

Konut yatırımı için Türkiye'yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesine göre Türkiye'deki konut yatırımından daha çok kazanıyor. Döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlenme, dövizi elinde bekletenleri memnun etti...

Konutta kur baharı Haberi

Konutta kur baharı

Kurdaki rekor artış, döviz biriktiren yatırımcıları memnun etti. Fiyat artışlarına karşın yüksek kuru fırsat bilen yerli ve yabancıların konut talebi, sektöre adeta baharı yaşatıyor.


Konut yatırımı için Türkiye'yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesine göre Türkiye'deki konut yatırımından daha çok kazanıyor. Döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlenme, dövizi elinde bekletenleri memnun etti. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan konut sektörü yüksek kurdan dolayı maliyetlerini artırmak zorunda kalırken, dövizi olanların kur artışım fırsat bilerek konutlara yoğun talep göstermesi sektöre de adeta baharı yaşatıyor. Yurt dışından yüksek döviz kurunu fırsata çevirmek isteyen yatırımcıların Türkiye'deki konutlara yoğun talebi sürerken, bunun yanısıra yurt içinde de elinde beklettiği döviz birikimini bozdurup gayrimenkul satın alarak değerlendirmek isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. 


KAZANÇLI YATIRIM 


Gayrimenkul sektörünün yabancılar açısından cazip ve karlı...