05 / 05 / 2024

konutta Kur dalgalanması

konutta Kur dalgalanması

Jones Lang LaSalle Türkiye her yarı yılda Gayrimenkul Pazarına ait Perakende, Ofis, Lojistik ve Otel pazar verilerini paylaşıyor. Kur dalgalanması ile gayrimenkulde yeni bir denge oluyor...

Dolarda adeta 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı duyanın resmen aklı gitti! Dolar kahini tarih vererek uyardı

Dolar kurunda yaşanan ve bir türlü önüne geçilemeyen kur dalgalanmasına ilişkin vatandaşın aklına 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' soruları geldi. Konu ile alakalı açıklama yapan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Dolar, O tarihte 27 TL olacak açıklamasını yaptı.

Konutta yabancılara satışta tarihi rekor!

Kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye’yi cazip hale getirince konutta yabancılara satışta tarihi rekor kırıldı...

Yabancıya konutta kur artışı umudu!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012'den bu yana yabancılara konut satışı artıyor. Ancak bu satışlar hala yeterli düzeyde değil. Bu açıdan kurlardaki yükseliş umut oldu. Kurlardaki yükselişle yabancı yatırımcının fırsatı değerlendirip Türkiye'den alım yapması bekleniyor.

Konutta cayma hakkı kur endişesi yarattı!

Yeni KHK ile birlikte tüketicilere satın aldığı konuttan 24 ay içerisinde mazeretsiz cayma hakkı getirildi. Bu hak ile müteahhitler 'cayma hakkı' tazminatının kur zararının altında kalma riskinin olabileceğini söylüyor.

Konutta 'kur' sevinci!

Tarihi rekor kıran dolar kuru, konut satışlarına yaradı. Lansmanların hız kazandığı bu dönemde yükselişe geçen dolar, konut piyasasını endişelendirmek yerine sevindirdi. İşte kurun piyasadaki etkisi...

Akbatı AVYM kiralarında Mart ayı için kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi kiralarında Mart ayı için kur sabitlemesi yapıldı...

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın üçüncüsü gerçekleşti!

Bu ay üçüncüsü düzenlenen Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında kriz ve durgunluk döneminde konutta, satış ve pazarlamada hangi stratejiler değerlendirilebilinir konuşuldu... İşte öne çıkan başlıklar...

Kur dalgalanması gayrimenkul pazarını yeni bir dengeye yönlendirecek!

“Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü Şubat 2014” raporu, Ülke Başkanı Avi Alkaş, Yönetici Direktörü Nilgün Dil Erman ve Danışmanlık Hizmetleri Yardımcı Direktörü Burçin Sezen tarafından açıklandı.

Kur dalgalanması ile gayrimenkulde yeni bir denge!

Jones Lang LaSalle Türkiye her yarı yılda Gayrimenkul Pazarına ait Perakende, Ofis, Lojistik ve Otel pazar verilerini paylaşıyor. Kur dalgalanması ile gayrimenkulde yeni bir denge oluyor...

TOKİ Kurşunlu'da 975 adet konut inşa edecek!

Yapılan yatırımlar Kurşunlu İlçesinin çehresini değiştirecek. İlçe'de 975 adet konut, bir adet 24 derslikli lise binası, bir adet cami ve ticaret merkezi ile alt yapı ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Kur artışı otelleri erken doldurdu!

Kur artışı otelleri erken doldurdu. Döviz kurunda meydana gelen artış, yerli turistin tatil maliyetini yüzde 2530 oranında artırdı. Yabancı turistlerin erken rezervasyonlarında ciddi artış yaşanıyor.

Serdar Kurşun kimdir?

Serdar Kurşun, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Kağıthane Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Kağıthane Belediye Başkan adayı Serdar Kurşun kimdir? İşte Serdar Kurşun'un biyografisi...

Süleyman Çetinsaya: Konutta vergi yükü var!

İnşaat sektörü, konutta vergi yükü olduğundan yakınıyor. Sektörün önde gelen isimlerinin en çok şikâyet ettiği konu, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının arsa ve emlak değerine göre yüzde 1, yüzde 8 veya yüzde 18 olması.

konutta Kur dalgalanması Haberi

konutta Kur dalgalanması

Jones Lang LaSalle Türkiye her yarı yılda Gayrimenkul Pazarına ait Perakende, Ofis, Lojistik ve Otel pazar verilerini paylaşıyor.


2013’ün 3. çeyreğinde gerçekleşen%4.4’lük büyümeyle orantılı olarak, hükümet %4 oranında devam eden güçlü bir büyümeyi işaret ederken, uluslararası kuruluşlar henüz Türkiye’deki mevcut iklimi göz önünde bulundurarak projeksiyonlarını gözden geçirmemiştir. 

17 Aralık 2013’te hükümete yönelik yolsuzluk soruşturmaları ile başlayan politik belirsizlik mali piyasaları etkilemiş, o tarihten itibaren TL, EUR ve USD karşısında %14 değer kaybetmiştir.

Kur dalgalanmalarının gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlama anlamında yeni bir dengeye yönlendireceği öngörülmektedir.

Ofis ve perakende pazarındaki kiracılar kira teşvikleri talep etmekte, bu teşvikler döviz kuru sabitlemesi şeklinde gerçekleşmektedir.

Yatırım aktivitelerinin politik belirsizliğin ortasında yavaşladığı gözlemlenmektedir. Ancak, bu durumun Mart 2014 seçimlerine kadar geçici bir süreç olduğu ve mal sahiplerinin satmaya istekli...