17 / 05 / 2024

konutta malzeme kalitesi nasıl anlaşılır

konutta malzeme kalitesi nasıl anlaşılır

Almak istenen konutta sorunsuz ve rahat yaşam için kullanılan malzemenin kalitesi önemli. Artık görünüşte kalitesi çok belli olmayan ancak kullanıldıkça ve zaman geçtikçe çeşitli sıkıntılar çıkartan inşaat malzemeleri mevcut.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Konutta yerli malzeme kullanımı seferberliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı inşaatta yerli malzeme kullanılması seferberliğine müteahhitlerden tam destek geldi.

Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı 19 Nisan'da!

Türkiye inşaat Teknolojileri Yapı Fuarı  bu yıl 19 Nisan'da Ankara Congresium'da kapılarını açacak.  Artı2 Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İpekçi, Türk yapı sektörünün işçilik ve malzeme kalitesi konusunda dünya ile yarıştığını ifade etti.

Konya'ya 9.7 milyon TL'lik yol yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır İlçesi’nin altyapısı ve malzeme kalitesi ile örnek 73 kilometre mahalle yolunun tamamladı, yolların toplam maliyeti 9.7 milyon lira oldu.

Ali Yavuz: Konut almak isteyenler güvenliğe de bakıyor!

BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz, ev sahibi olmak isteyenlerin tercih yaparken evin tasarımı ve malzeme kalitesi kadar, sosyal donatı ve güvenlik imkanlarına da dikkat ettiklerini söyledi.

3. köprünün malzeme kalitesi beklenenin üstünde!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantı yollarında kullanılan malzemelerin kalitesi ve mukavemetinin beklenenin çok üzerinde olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İnşaatta malzeme kalitesi alıcının güvenini kazanıyor!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüne duyulan güven düşüş gösterirken, sektör temsilcileri kullanılan malzeme kalitesinin alıcının güvenini kazanmakta önemli rol oynadığını kaydediyor.

Konutta güvenin formülü kaliteli malzeme!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüne duyulan güven düşüş gösterirken,sektör temsilcileri kullanılan malzeme kalitesinin alıcının güvenini kazanmakta önemli rol oynadığını kaydediyor.

Konutta İstanbul'un şampiyonları açıklandı!

Konutta İstanbul'un şampiyon ilçeleri belli oldu. hurriyetemlak.com Ağustos 2014 Emlak Endeksi'ne göre; Ağustos ayında İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilk üç ilçe ortaya çıktı.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Bakan Şimşek'ten flaş konutta KDV açıklaması!

Bakan Şimşek'ten flaş konutta KDV açıklaması geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV ve de oranların üzerinden bir indirimin gündemlerinde olmadığını belirtti.

Hava kalitesi sonuçları anlık duyuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava kalitesi ölçüm sonuçlarının günlük yaşamda kullanılabilirliğinin artırılması, kamuoyuna daha pratik ve anlaşılabilir bir şekilde sunulması amacıyla Hava Kalitesi İndeksi oluşturuldu...

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti!

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti. Ömer Faruk Çelik, konut piyasasındaki durulmanın yanlış yorumlandığını belirterek, “Aksine sektör dengeye oturdu. Maceracıyla gerçek oyuncu ayrıldı” diye konuştu.

konutta malzeme kalitesi nasıl anlaşılır Haberi

konutta malzeme kalitesi nasıl anlaşılır

Günümüzde daha çok görselliğe önem verilmesinden dolayı inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi, ikinci planda kaldı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak bazı inşaat firmaları malzeme kalitesinden ödün vermeye ve görselliğe yönelmeye başladılar. Bundan dolayı bu makalemizde almak istediğiniz evde malzeme kalitesinin nasıl anlaşılacağını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.


Binanın Dış Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Dış yalıtımlarda kullanılan malzemenin kalitesi kadar yapılan işçiliğin kalitesi de önemli bir faktördür. Öte yandan tüm binayı ilgilendiren ve çok masraflı bir iş olmasından dolayı dış yalıtımda sıkıntısı olan bir binadan konut almak için iki defa düşünmek gereklidir.

Öncelikle kullanılan malzeme kadar işçilikte önemli olduğundan, öğrenme şansınız varsa binanın dış yalıtımını yapan firmanın bilgilerini öğrenin. (Genellikle binaların dışında reklam amaçlı yer alıyor.) Firmayı araştırarak dış yatılımın kaliteli...