03 / 05 / 2024

Konutta metrekare oyununa son

Konutta metrekare oyununa son

Gayrimenkul sektöründe sorun haline gelen metrekare meselesi çözüme kavuştu. Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayn belirtilmesi zorunlu olacak.

Konutta metrekare oyununa son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan (44-45-47) tanımlamalarına aykırı olarak konut edinen vatandaşlarımızın kandırılmasına yönelik yapılan işlemlerin yasalara göre suç teşkil ettiğini belirtti...

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Konutta metrekare fiyatı 5 bin TL'yi aştı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş ve sınırlı arz karşısında talebin yüksek olması ev fiyatlarını yükseltiyor. Konutta metrekare birim fiyatı da ilk defa 5 bin TL'nin üstüne çıktı.

Arsa değeri yüksekse konutta metrekare arttıkça birim fiyat daha da artıyor!

Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, arsa değerinin yüksekliğinin konut üzerindeki etkisinden bahsetti.

Konutta metrekare fiyatları tırmanışa geçti!

Gayrimenkul sektöründe yükseliş başladı. Geçen yıldan beri gerileyen metrekare fiyatları artışa geçti. Durumu fırsata çevirmek isteyen müteahhitler projeleri raftan indiriyor.

Konutta en yüksek fiyat Beşiktaş, Bozcaada ve Beykoz'da!

Türkiye genelinde konutta metrekare değeri en yüksek ilçe 11 bin 323 lirayla Beşiktaş olurken, onu 10 bin 222 lirayla Bozcaada, 9 bin 200 lirayla Beykoz, 9 bin 156 lirayla Bakırköy, 8 bin 571 lirayla Sarıyer, 8 bin 146 lirayla Çeşme izliyor...

İstanbul'da konutta en uygun 5 ilçe!

İstanbul'da konutta en ucuz 5 ilçesini sizler için araştırdık. İşte Esenyurt, Silivri, Sultangazi, Sancaktepe ve Pendik'in konut ortalama metrekare değerleri, kira dönüş yılları ve yatırım puanları...

İstanbul'da konutta en değerli 5 ilçe!

İstanbul'un konutta en değerli 5 ilçesini sizler için araştırdık. İlçelerde satılık konut metrekare fiyatları hızla artmaya devam ediyor. 

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

Konutta metrekare oyununa son Haberi

Konutta metrekare oyununa son

Gayrimenkul sektöründe sorun haline gelen metrekare meselesi çözüme kavuştu. Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayn belirtilmesi zorunlu olacak.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliği'nde konulan kendisinin, eklenti kısımlarının ve bu ikisinin toplamının net ve brüt alanlarının tanımlar olduğunu söyledi.


DOLANDIRICILIĞA GİRİYORDU

Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu. Bunun, bilerek yapıldığında dolandırıcılığa, bilmeden yapıldığında ise yanlış bilgilendirmeye girdiğini vurgulayan Merdin, böyle durumlarda alıcı ile satıcının mahkemelik olabildiğini, anlaşmazlığın çözümünün uzun süreler alabildiğini kaydetti. 


ÇIPLAK METREKARE...