26 / 05 / 2024

konutta oturum

konutta oturum

Yatırım yapılacak evle, oturum için alınan evin seçim kriterleri tamamen farklıdır. Cumhuriyet köşe yazarlarından Ceren Kumbasar konut yatırımlarının formülünü anlattı.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Konutta yatırım ve oturum farkı!

Yatırım yapılacak evle, oturum için alınan evin seçim kriterleri tamamen farklıdır. Cumhuriyet köşe yazarlarından Ceren Kumbasar konut yatırımlarının formülünü anlattı.

Yatırım için mi oturum için mi konut?

Konut yatırımı yaparken oturum için alınacak konutlarda aranacak kriterler ile yatırım yapılacak konutlarda aranacak kriterler birbirinden farklılık gösteriyor. Yatırım için alınacak konutta nelere, oturum için alınacak konutta nelere dikkat edilmeli?

Konutta balon söylentileri doğru projeyle çözülür!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan: “Sektörde ‘kriz’ değil, ‘sıkıntı’ yaşanabilir. Konutta balon söylentilerinin ortadan kalkması için tek formül, doğru projelerin doğru lokasyonlarda inşa edilmesi” dedi.

TOKİ 6. paket danışmanlık hizmet alım işi 2. oturum ihalesi 9 Nisan'da!

TOKİ uygulamaları kapsamında farklı yerlerde yapılacak olan konut, sosyal donatı ve eğitim yapıları yerleşim alanları ile kentsel tasarım uygulama projeleri 6. paket danışmanlık hizmet alımı işi 2. oturum ihalesi 9 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri 2. oturum ihalesi 8 Nisan'da!

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi 2. oturum ihalesi 8 Nisan'da gerçekleşecek.

1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!

1985 yılında konutta günlük kira devri başlatılmış. Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve Üsküdar'daki Boğaziçi manzaralı evler, Arap turistlere günlüğü 50 bin ile 150 bin lira arasında kiraya verilmeye başlanmış.

Konutta en yüksek artış 2+1 dairelerde gerçekleşti!

Konutta bir yıllık değişimlere bakıldığında, en yüksek fiyat artışı yüzde 20 ile İstanbul'da gerçekleşti. Yüzde 6.6 ile en düşük artış ise Bursa'da meydana geldi.

Hangi bölgelerde konutta balon oluşabilir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı.

Konutta faiz oranları Nisan sonrası düşer!

Son yıllarda inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olan Ankara'da proje konutlar üreten Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik konutta faiz oranlarını değerlendirdi.

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınacak?

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınabilecek sorusu bugün yanıt buldu.Detaylar açıklandı. Buna göre, bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişi 5 yıl sonunda yüzde 15'lik devlet katkısı alabilecek.

İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

Markalı inşaat projeleri yeni yılda da kampanyalarına devam ediyor. Peşine yüzde 12'ye varan indirimlerden ya da 84 ay faizsiz taksit seçeneklerinden yararlanarak ev sahibi olabilirsiniz. İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

50 bin konutta hemen teslim avantajı!

KONUTTA bu yıl ki beklenen satış hareketliliği kampanyalarla desteklenirken, inşaatına 2011 - 2012 yıllarında başlanan markalı konut projelerinin büyük bir kısmında teslim sürecine girildi.

konutta oturum Haberi

konutta oturum

Yatırım matematiksel, finansal bir iştir. Normal koşullar altında böyledir. Ancak biz öyle bir milletiz ki Borsa İstanbul'da bile altıncı hislerimize güvenerek para batırmışlığımız var. Hele de konu konut olunca yatırım sözcüğü bu sektörde kıfayetsiz kalabilir. Çünkü ürün çok tanıdık. Ürün hepimizin bir şekilde bir fikrinin bilgisinin hatta şahsen olmasa da tanık olunan tecrübelerinin olduğu bir ürün. Hepimizin ailesinde 'buraları eskiden bataklıktı' hikayesi vardır, herkesin 'keşke satmasalardı' diye düşünülen bir aile mülkü yada arsası vardır. O yüzden bu konuyu çok iyi biliriz. Çok iyi bildiğimiz her konuda da çok yanılırız.


Cumhuriyet/Ceren...