14 / 05 / 2024

konutta rekor beklentisi

konutta rekor beklentisi

Konut satışlarında yeni rekor bekleniyor. İlk 11 ayda geçen yılki satışların üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. 

Gram altında inanılmaz iddia! Artuğ Çetin öyle bir tahminde bulundu ki duyan kuyumcuya ışınlanacak!

Şu anda gram altın fiyatı yaklaşık 1260 TL civarında seyrediyor ve altın piyasasında önümüzdeki aylarda yeni bir rekor beklentisi var. Son dönemde adından sıkça söz ettiren piyasa uzmanlarından Artuğ Çetin, gram altın hakkında ilginç bir tahminde bulundu.

İslam Memiş'ten çarpıcı tahminler: Gram altın rekor kırabilir! Dolar, euro ve gümüş de yerinde durmayacak!

Altın fiyatları son günlerde yatırımcıların dikkatini çeken bir konu haline geldi. Birçok kişi, altının yatırım için fırsat olup olmadığını araştırıyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilikler ve olası yeni bir rekor beklentisi de bu araştırmaları arttırıyor.

Altında rekor fiyat için tarih verildi! Şimdi almayan bin pişman olacak!

Altın haftanın ikinci gününü düşüşle kapattı. Ancak analistler altında rekor rakam için yıl sonunu işaret ediyor. Peki, altın yıl sonunda ne olacak? Altın yıl sonu beklentisi nedir 2022?

Altın fiyatlarında rekor beklentisi boşa çıktı! Altın düşecek mi yoksa yükselecek mi

Altın fiyatlarının yaz ortasında rekor kırmasına yönelik beklentiler boşa çıktı. Düğün sezonunun da açılmasıyla gram altının 1450 liraya kadar çıkacağı hesaplanıyordu ancak altında rakamlar artmak yerine düştü. Peki altının yönü önümüzdeki günlerde ne olacak? İşte detaylar

Döviz ve altınını bozduran konuta koştu! Yabancı yatırımcılar da konutta rekor kırdı!

TÜİK Mayıs 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve konut sektörünü masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Altındaki rekor beklentisi fiyatları düşürdü! 300 bin liraydı 7 bine indi

Altın fiyatları bu hafta açıklanacak verilerin ardından yeni rekorlar kırmaya hazırlanıyor. Uzmanlar psikoljik sınırın aşılmasıyla gram altında yeni rekorların geleceğine vurgu yapıyor. Peki altın bu kadar pahalılanınca vatandaş ne yapacak? İşte detaylar...

Konutta kampanya beklentisi!

İnşaat girdi maliyetlerindeki fahiş yükselişlere müteahhitlerden tepki gelirken, yükselen ev fiyatları da konut sahibi olma hayali kuran vatandaşı bu hayalinden giderek uzaklaştırıyor. Ev almak için faiz indirimini bekleyen bir kitle bulunuyor.

Yabancıya konut satışında rekor beklentisi!

Yabancıların Türkiye'de konut sahibi olmasına imkan sunan ve 2012'nin ortalarında yürürlüğe alınan Mütekabiliyet Yasası, Türk gayrimenkul sektörüne yurt dışından rağbetin artmasına neden oldu.

Gayrimenkul sektöründe rekor beklentisi!

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor? Sektör temsilcileri konuyla ilgili konuştu ve beklentilerini açıkladı.

2020 konut satışlarında rekor beklentisi!

Koronavirüs salgınının dünyayı tehdit ettiğini belirten Artaş İnşaat’ın patronu Süleyman Çetinsaya, “Hükümetimiz salgını çok iyi yönetti” dedi. Çetinsaya, "2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyorum" dedi.

Konutta yeni rekor beklentisi!

2020'nin ilk 8 ayında 1 milyon 25 bin konut satıldı. Sektör temsilcileri yılın geri kalanında 500 bin daha konut satılabileceğini ve yeni bir rekor kırılarak satışların 1.5 milyona ulaşabileceğini söylüyor...

Konut satışlarında yeni rekor beklentisi!

Türkiye ekonomisinin de, dünya ekonomisinin de dibe vurduğu, en az konutun satıldığı Nisan'da, konut fiyatlarında Türkiye ortalamasında yüzde 1.7 artış yaşandı. Peki önümüzdeki süreçte ne olacak?

konutta rekor beklentisi Haberi

konutta rekor beklentisi

Dünya Gazetesi yazarlarından Tevfk Güngör bugünkü yazısında konut satış verilerini değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün yazısı.. 

Yıl sonuna yaklaşırken konut satışları canlılığını koruyor. İlk 11 ayda geçen yılki satışların üzerinde konut satıldı. Geçen yılın ilk 11 ayında 1 milyon 198 bin konut satılmıştı. Bu yıl 11 ayda 1 milyon 276 bin konut satıldı.

Türkiye genelinde satılan her 100 konutun 16’sı İstanbul’da, 14’ü Ankara’da, 7’si İzmir’de satılıyor. Kalan kısmı diğer illerde satılan konutlar.

Ayda ortalama 115-120 bin konut satılıyor. Bunların yarıya yakını 55-60 bini yeni konut. Satılan her 100 yeni konutun 40’ı kredi ile ipotekli olarak satılıyor.

İstanbul yeni konut yapımının en yoğun olduğu ilimiz. Geçen yıl 11 ayda İstanbul’da 97 bin yeni konut satılmıştı. Bu yıl 103 bin yeni konut satıldı.

İstanbul’da ayda ortalama 9...