28 / 04 / 2024

Konutta sigorta oranı yüzde kaç

Konutta sigorta oranı yüzde kaç

Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor. Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Ray Sigorta konut sigortası oranını artırmayı hedefliyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ray Sigorta olarak müşterilerin ihtiyaçlarına dokunan çözümlerle bu ürünle ilk tanışma oranını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul'da 2.5 milyon konutta bulunuyor!

Deprem tehlikesi yüksek olan Türkiye’de yaşanan depremlerin sigorta bilincini etkilediğini söyleyen Soner Akkaya, “Zorunlu deprem sigortasında sigortalılık oranı Türkiye genelinde yüzde 56 mertebesinde" dedi.

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Sedat Kılınç: Konutta 0.64 faiz oranı devam etsin!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, 0.64'lük konut faizlerinin 0.87'ye artmasının konut satışlarını düşürdüğünden bahsederek "Biz sektör temsilcileri olarak 0.64'lük faiz oranının devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, "Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz" dedi...

Elazığ'da 3 konuttan biri sigorta korumasında! 

24 Ocak günü 6.8 şiddetinde depremle sarsılan Elazığ'da, konut sigorta oranı yüzde 35 olarak belirlendi. Elazığ'da 123 bin 310 adet konuttan sadece 43 bin 137 adet konutun DASK poliçesi bulunuyor...

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar?

Kamu bankalarında sıfır konut için faiz oranları yüzde 0.79’a geriledi. Vatandaşın ikinci el konut konut talebine ise özel bankalar yetişti. İkinci el konut alımında en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

Konutta sigorta oranı yüzde kaç Haberi

Konutta sigorta oranı yüzde kaç


Generali Sigorta Araştırma Merkezi'rıin (GAM) yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti. İl bazında inceleme yapıldığında konutlarda sigortalılık oranının İstanbul ve Ankara'da daha yüksek olduğuna vurgu yapan Dobric, "Kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek kadar az. Konut poliçelerinde hasar frekansının düşük, ancak hasar maliyetlerinin çok yüksek olması konut poliçesi yaptırmanın önemini gösteriyor" değerlendirmesinde...