15 / 05 / 2024

Konutta TSE standardı

Konutta TSE standardı

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Salih Döngel Ekovilla projesini anlattı!

Konutta kalite standardını değiştiren ısı, ses, yangın yalıtımıyla diğer yapılara nazaran yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlayan Ekovilla, ayrıca kişiye özel projelere de imzalar atıyor.

Konutta TSE standardı neleri kapsıyor?

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Konuta TSE standardı geliyor!

Teknik komitenin konutta net-brüt metrekareye tanım getirecek çalışma yaptığını belirten TSE Başkanı Şentürk, ayrıca sınıf tanımı da yapacaklarını söyledi. TSE Başkanı Şentürk, çalışmalarıyla ilgili konuştu...

MÜSİAD: İnşaat iskeleleri TSE standardında değil!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Toplantıda Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konuları ele alındı..

Vitra’nın karoları TSE Çift Yıldız belgeli!

VitrA’nın karoları, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen “TSE Çift Yıldız” Belgesi’ni almaya hak kazandı. TS EN 14411 Standardı kapsamında çift yıldız uygunluk belgesini alan VitrA’nın karodaki yetkinliği bir kez daha onaylanmış oldu.

Dış cephe iskelelerine TSE standardı getirildi!

İş iskelesi yüksekliğinin 13.50 metreyi aşması halinde iskelenin tamamının ön yapımlı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşması şartı getirildi.TSE belgeli çelik veya alüminyum alaşım iş iskelelerinin kullanılması özendiriliyor...

Konutta Ramazan kampanyaları!

Emlak sektörü Ramazan'da da pazarı hareketlendirmek için cazip kampanyalara imza atıyor. İşte yüzde 10 indirimden, hediye çamaşır, bulaşık makinesine kadar avantajlı Ramazan kampanyaları... İşte konutta Ramazan kampanyaları...

Konutta metrekare hesabında yeni dönem!

Konutta metrekare hesabında yeni dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare hesabı da dahil edilerek, bu kargaşaya çözüm bulunuyor..

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

Konutta net metrekare yasası!

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmını söylerken; brüt metrekare süpürülemeyecek alanları da hesaplamaya dahil ediyor. Henüz tasarıda olan konutta net metrekare yasası satışlarda yaşanan metrekare kargaşasının önüne geçmeyi hedefliyor

Konutta metrekare netleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu kapsamında, konutta metrekare kargaşası hususunun da çözümlenmesi amaçlanıyor. Konutta metrekare sorununu kökten çözecek bu uygulama dahilinde konutta metrekare netleşiyor..

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün 2. yarıyılı beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Konutta TSE standardı Haberi

Konutta TSE standardı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti. Gazetelerin ekonomi bölümü yöneticileri ile bir yemekte bir araya gelen Şentürk, hazırladıkları çalışmanın son olarak teknik komitede olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:


“Konutu kullanılan malzeme bakımından sınıflara ayırmak gerekiyor. Hangi konut A sınıfı hangisi B bunlar net ortaya çıkarılmalı. Müteahhit ‘Birinci sınıf fayans kullandım’ şu özellikte batarya taktım diyor ama gerçekten öyle olup olmadığına dair belge verebiliriz. Yani konutta uygunluk belgesi verilebilir.Bu gayrimenkul sektöründeki güveni sağlayacak. İsteyen müteahhit “Ben TSE markalı konut üretiyorum” diyecek. Projeye ve satış şartnamesine uygunluğuna belge verebilirim talep olursa. İster müteahhit garanti adına bunu...