08 / 05 / 2024

konutta tse

konutta tse

TSE konutları sınıflandıracak bir çalışma hazırlığı içine girdi. Planlara göre; TSE belgesi sayesinde tüketici, aldığı konut 1’inci sınıf mı, 2’nci sınıf mı bilecek. Markalı konut üreticileri projeden memnun.

Konutta TSE standardı neleri kapsıyor?

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Konuta TSE standardı geliyor!

Teknik komitenin konutta net-brüt metrekareye tanım getirecek çalışma yaptığını belirten TSE Başkanı Şentürk, ayrıca sınıf tanımı da yapacaklarını söyledi. TSE Başkanı Şentürk, çalışmalarıyla ilgili konuştu...

8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün son çeyrekten beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın sekizincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının son çeyreği ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

İdris Güllüce: Konutta balon yok!

Sosyal yapının değişmesi nedeniyle çekirdek aile sayısının yüzde 78’e ulaştığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce 'Konutta balon yok. Ama Türkiye’de müthiş bir konut açığı var' dedi.

TSE Çift Yıldız Belgesi'ni ilk Artema aldı!

Artema, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından başlatılan TSE Yıldız ve TSE Çift Yıldız uygulaması çerçevesinde, tüm sektörler içerisinde TSE Çift Yıldız Belgesi'ni alan Türkiye’deki ilk marka oldu.

Artema, TSE Çift Yıldız Belgesi'ni alan ilk firma oldu!

Artema, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından başlatılan TSE Yıldız ve TSE Çift Yıldız uygulaması çerçevesinde, tüm sektörler içerisinde TSE Çift Yıldız Belgesi'ni alan Türkiye’deki ilk marka oldu...

Konutta cayma hakkı!

Tüketici Hakları Kanunu kapsamında düzenlenen cayma hakkı, imzalanan bir sözleşmeden belli bir süre içerisinde vazgeçme hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta cayma hakkı esasları nelerdir?

TSE, Artema’nın standartları zorladığını onayladı!

Artema, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Türkiye’de sanayinin kalitesini artırmak amacıyla başlatılan “TSE Yıldız” ve “TSE Çift Yıldız” uygulaması çerçevesinde, tüm sektörler içerisinde belge almaya hak kazanan ilk, sektöründeki tek üretici ol

Cansel Turgut Yazıcı: Konutta genel vergi düzenlemesi şart!

Cansel Turgut Yazıcı; “ Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Konutta İstanbul'un şampiyonları açıklandı!

Konutta İstanbul'un şampiyon ilçeleri belli oldu. hurriyetemlak.com Ağustos 2014 Emlak Endeksi'ne göre; Ağustos ayında İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilk üç ilçe ortaya çıktı.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

TSE'den Ankara Temelli'ye dev yatırım!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Ankara Temelli'ye "dev" bir laboratuvar üssü kurmak için çalışmalara başladı. Enstitüsü, 120 milyon liralık yatırımla, Temelli'yi Ortadoğu ve Balkanların test ve eğitim merkezi yapmayı hedefliyor.

konutta tse Haberi

konutta tse

TSE konutları sınıflandıracak bir çalışma hazırlığı içine girdi. Planlara göre; TSE belgesi sayesinde tüketici, aldığı konut 1’inci sınıf mı, 2’nci sınıf mı bilecek. Markalı konut üreticileri projeden memnun: “Yurtdışında bu uygulama var. Bize de ‘Siz hangi klasmandasınız’ diye sorduklarında cevap veremiyorduk” diyorlar.


Konuta TSE standartı geliyor. TÜRK Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk’ün verdiği bilgilere göre tüketici artık aldığı konutun ‘sınıfını’ bilecek. Yani tüketicinin kafasında, ‘Bana 1’inci sınıf mermer vaad edildi, öyle mi acaba… Seramik’ler gerçekten söylenen kalitede mi, parkelerin rengi 2 ay sonra ağarır mı’ endişesi olmayacak.


ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ DE OLURSA...


TSE’nin konuta standart getirme projesine, konut sektöründen tam destek geldi. EgeYapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Konutların standartlarına göre sınıflandırılması yurtdışında oldukça yaygın bir uygulama. Yurtdışında, Körfez ülkelerinde temaslarda bulunduğumuzda sık...