02 / 05 / 2024

TSE Ankara Temelli Tesisi Ocak'ta teslim edilecek!

TSE Ankara Temelli Tesisi Ocak'ta teslim edilecek!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Ankara'nın Temelli bölgesine 120 milyon TL yatırımla laboratuvar üssü kuruyor. 14 farklı laboratuvarın yanı sıra birçok merkezin de yer aldığı proje, ocakta teslim edilecek.



Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Ankara'nın Temelli bölgesine 120 milyon TL yatırımla laboratuvar üssü kuruyor. 14 farklı laboratuvarın yanı sıra birçok merkezin de yer aldığı proje, ocakta teslim edilecek. Tesisin açılışının ise 2018'i bulması öngörülüyor. 


Projeyle, Avrupa'da sadece birkaç ülkede olan, Ortadoğu ve Balkanlarda ise bir örneği olmayan dev bir Laboratuvarı üssünün Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor. 

Sanayiinin ihtiyaç duyduğu gelişmiş teknoloji konularındaki ihtiyaçlara yanıt verecek laboratuvar üssünde kimya, gıda, yapı malzemeleri, makine ve malzeme laboratuvarı, elektrik/elektronik, bio-uyumluluk, EMC ve akustik, tekstil ve nanoteknoloji, formaldehit ve organik bileşikler analiz, çevre şartları, enerji sistemleri, yüksek güç ve gerilim, yüksek gerilim direkleri laboratuvaıiarı ile asansör test merkezi olmak üzere 14 farklı Laboratuvar yer alacak. 


Ayrıca aynı arazi üzerine  Ankara  Araç Kontrol Merkezi de yapılacak. Tesiste; 600 kişilik konferans salonu, teknik kurul salonu, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının ofisleri, genel arşiv ve kütüphane, Türk sanayisinde önem arz eden ve uzun yıllar kul1 anılmış laboratuvar cihazlarının sergilendiği bir de kamuya açık müze yer alacak. 


Proje, çevreye ve insana duyarlı olacak

TSE Temelli Kompleksi'nde sanayiciye, üreticiye, hizmet sektörüne, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik uygulamalı laboratuvar, kalibrasyon ve AR-GE, enerji verimliliği, organik tarım ve hayvancüık, bilgi güvenliği, helal gıda, kalite sistemleri alanlarında eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle kompleksin Türkiye'nin ilk uygulamalı eğitim merkezi olması hedefleniyor. Tesiste ayrıca ISO, CEN, CENELEC, IEC gibi uluslararası ve bölgesel standart kuruluşlarının irtibat ofislerinin yer alacağı bir koordinasyon merkezi oluşturulacak. Güvenli yeşil bina kriterlerine göre projelendirilecek ve belgelendirilecek kompleks, enerji verimliliği, çevreye ve insana duyarlılık ve kalite sistemleri konularında örnek olacak. 


Dünya


Geri Dön