05 / 05 / 2024

konutta yükseliş

konutta yükseliş

Stoklann arttığı, yeni projelerin sayısının azaldığı Türkiye'de inşaat firmaları çareyi yeni kampanyalar yapmakta buldu. Peşinatın sıfırlandığı taksitlerin düştüğü projede fiyatlar yüzde 13,19 arttı vade uzadı yüzde 13,19 arttı.

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.

Dikkat! Dolar kuru yükselişe geçti!

Dolar almak isteyen vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 8,44 liradan güne başladı.

Dolar/TL yükselişe geçti!

Yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başlayan dolar kuru 8,47 seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin yükseliş trendine mi girdi?

Kripto para borsasının ata birimi olan Bitcoin'in yükselişi hız kesmiyor. Peki, Bitcoin'in yükselişin arkasında ne var? Uzmanlar Bitcoin'in yükselişi hakkında yorumlarda bulundu. 

Bitcoin'de yükselişin sebebi ne?

Kripto paralarda yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Borsanın ana birimi Bitcoin 46 bin dolar seviyesini geçmiş durumda. 

Bitcoin 10 gündür yükselişte!

8 senenin ardından 10 gündür yükselişte olan Bitcoin  41 bin doları geçti. Ethereum da bu hafta yüzde 20 değer kazandı.

Bitcoin yeniden yükselişe geçti!

Kripto paraların en önemli birimlerinden bir olan Bitcoin yükselişe geçerek  40 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı!

Altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününe ons altının etkisiyle hafif yükselişle başladı. Dolar kurundaki anlık dalgalanmalar ons altını ve ve iç piyasadaki altın türlerinin yönünü etkiledi. Peki, bugün çeyrek altın ne kadar, gram altın kaç TL?

Dolar/TL güne yükselişle başladı!

Yatırımcılar ve dolar almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip edilen dolar kuru haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dolar güne 8,69 lira seviyelerinde başladı.

Dolar/TL güne yükselişle başladı!

Milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen dolar kuru güne yükselişle başladı. Yeni haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL 8,56 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL yükselişe geçti! İşte son durum!

Milyonlarca insanın yakından takip ettiği, döviz kurları geçen hafta yükselişe geçti ve yükseliş dalgası bu hafta da etkisini gösteriyor. Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününde güne yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 8.77-8.78 seviyelerinde işlem görürken, euro/TL ise 10.41 seviyesinde.

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar kuru haftanın son işlem gününe yükselişle başlayarak 8,72 seviyelerinde işlem görüyor.

konutta yükseliş Haberi

konutta yükseliş



Stokların arttığı, yeni projelerin sayısının azaldığı Türkiye'de inşaat firmaları çareyi yeni kampanyalar yapmakta buldu. Peşinatın sıfırlandığı taksitlerin düştüğü projede fiyatlar yüzde 13,19 arttı vade uzadı  yüzde 13,19 arttı. Konut satışlarının yılın ilk 5 ayında bir önceki yıla göre yüzde 8.69 düştüğü yüzde 8,69 düştüğü Türkiye'de inşaat firmaları yeni projeler için frene basarken, inşaatı devam eden projelerde farklı kampanyalara start verdi. 

Türkiye genelinde satılan konut sayısı 472 binden 431 bine geriledi. Bu yıl yapılan satışlarını 99 binini yeni konutlar, 232 binini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bu noktadan yola çıkan firmalar alım imkanını artırmak için yapılan kampanyalarda düşük peşinat ve düşük taksite başvurdu. Ancak yapılan tüm kampanyalarda vade uzadığı için konut fiyatları arttı. Sene başından bu yana eski konutlarda yüzde 12,99,...