23 / 11 / 2024
fuzul

konutu izinsiz onaran ceza

konutu izinsiz onaran ceza

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek için yapılan ve evden kovulmanın da önlenmesi adına mahkeme kararıyla uygulanmasına deniyor.Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği nasıl yazılır?

Aile konutu ipoteğin fekki!

Medeni Kanun’un 194. maddesi gereği; evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Peki, aile konutu ipoteğin fekki nasıl olur?

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutu şerhi hangi mahkemeden istenir?

Tapuya aile konutu şerhi konularak; taşınmazın eşin rızası olmadan 3. şahıslara devir ve temliki engellenebiliyor. Peki, aile konutu şerhi hangi mahkemeden istenir? Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Aile konutu neresidir?

Türk Medeni Kanunu gereğince, aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, tasarruf işleminde bulunamıyor. Peki aile konutu neresidir?

Aile konutu şerhi neden konur?

Resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana, aile konutu deniyor. Bu meskenin tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aile konutu şerhi neden konur? Tapuya aile konutu şerhi konulunca ne olur?

Aile konutu nasıl kiraya verilir?

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aileye özgülenen bu ev kiraya verilebilir mi? Aile konutu nasıl kiraya verilir?

Aile konutu şerhi satışa engel mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutu olarak ifade ediliyor. Peki bu evler satılabilir mi? Aile konutu şerhi satışa engel mi?

Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ev yapılabilmesi Plansız Alanlar Yönetmeliği gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde ağaçların izinsiz söküldüğü iddia edildi!

Devlet Tiyatroları'nın (DT) Ankara'da 60 yılı aşkın süredir kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin de içinde bulunduğu Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde 20 kadar ağacın izinsiz söküldüğü iddia edildi.

konutu izinsiz onaran ceza Haberi

konutu izinsiz onaran ceza

İstanbul Boğazı'nda olduğu gibi halen belediyelerin yetkisinde bulunan gecekondular da belediyelerden alınıp Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yetkisine veriliyor. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, ruhsatsız binaları yıkmayan belediyelere de ağır yaptırımlar gelecek.

Taslaktaki maddeye göre, belediye ve mücavir alanlar dışında köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda izin ve onay alınmadan bina yapan veya yaptıran kişi 1 seneden 5 seneye kadar hapisle cezalandırılacak.

Köy ve mezra gibi yerlerde gerekli izin ve onaylar alınmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi ya da kişiler de 1-5 yıl hapis cezasına çarptırılacak. Bu yerlerde izin ve onay alınmadan daha önce inşa edilen binalar, imar planına ve ruhsatına uygun hale getirilirse, kamu davası açılmayacak, açılmış olan davalar da düşecek.

YAPI RUHSATI...