29 / 04 / 2024

konutun kredi değeri

konutun kredi değeri

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız bankalar konutun yüzde kaçına kredi verir diye merak ediyorsanız,işte konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusunun yanıtı.

Tuzla Elexia'daki 57 konutun değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Tuzla Elexia'daki 57 konutun değerleme raporunu yayınladı. Peki Tuzla Elexia'daki 57 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Evinin değeri 5 milyon TL'yi aşanlar dikkat! 

Değerli konut vergisi kapsamında, konutun değeri 5 milyon TL'yi aşıyorsa vergi ödenecek. Peki değerli konut vergisini kimler ödeyecek? Kimler vergiden muaf olacak? İşte değerli konut vergisi ayrıntıları...

Atakule GYO'nun kullanılmayan payların nominal değeri 49.7 milyon TL!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kullanılmayan payların nominal değeri 49 milyon 786 bin 599 TL.

Gelibolu'daki arsaların değeri 2 yılda 2 kattan fazla arttı!

Gelibolu Yarımadası’nda bazı köylerdeki arsaların değeri ulaşım projeleri ile 2 yılda 2 kattan fazla arttı. 

Gayrimenkul değeri mi? Gayrimenkul fiyatı mı?

Bir gayrimenkulün kısa zamanda satılabilmesi için, piyasa değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın düşük olması gerekiyor. Yüzde 30'lara kadar çıkan bu farkın makul düzeye inmesinin yollarından biri, gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkul danışmanlarıyla veya değerleme uzmanlarıyla çalışması.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 26.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, gün sonu itibarıyla yaklaşık 859 milyar lira olarak açıklandı. 

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 24.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

Kilis Belediyesi'nden arsa birim değeri toplantısı!

Kilis Belediyesi arsa birim değeri toplantısı Kilis Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Eryılmaz başkanlığında gerçekleşti.

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

konutun kredi değeri Haberi

konutun kredi değeri

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsunuz. Bu hususta en çok merak edilen sorulardan biri olan konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusu hemen yanıtlayalım.


Konut kredisi uygulamalarında, konutun değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Konut kredisi uygulamalarında evin değerinin yüzde 25'ini kendi bütçenizden vermeniz gerekiyor.



Karar Sayısı: 3980 Karar Tarihi: 16/12/2010

(18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.) 


"1- 01.01.2011 tarihinden itibaren; 


a) Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının % 75, 


b) Ticari gayrimenkul alımı amaçlı kullandırılacak taksitli ticari kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan ticari gayrimenkulün değerine oranının % 50 ile sınırlandırılmasına, sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin...