08 / 05 / 2024

konya Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri

konya Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı ve deneme seferleri tamamlanan Alaaddin - Adliye Tramvay Hattı ile hemzemin kavşaklarda iyileştirme çalışması tamamlanan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başladı.

Selçuk Üniversitesi'ndeki lüks konutun sırrı çözüldü!

Konya Selçuk Üniversitesi içerisine inşa edilen havuzlu lüks konutun fotoğrafının sosyal medyada sıkça paylaşılması üzerine, Rektör Mustafa Şahin'den açıklama geldi. 

Selçuk Üniversitesi'nden 'rektörlük konutu' açıklaması!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından rektörlük konutuyla ilgili bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde yapılan paylaşımların gerçekle ilgisi olmadığını açıkladı.

Konya Selçuk'ta 10.6 milyon TL'ye icradan satılık kalker ocağı!

Konya 9. İcra Dairesi Müdürlüğü, Konya ili, Selçuklu ilçesi, 8718 parsel, Sille Mahallesi'nde yer alan 108 bin 43 metrekare alanlı kalker ocağını 10 milyon 612 bin 70 TL'ye icradan satıyor...

Konya Selçuklu'ya iki yeni tesis müjdesi!

Selçuklu’ya eğitim ve sağlık alanında iki önemli tesis inşa edilecek. Sille’ye kazandırılacak 12 Derslikli Okul ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüs alanına yapılacak hasta konuk evi imzalar atıldı.

Konya'da emlak danışmanları sertifikalandırıldı!

Konya Emlakçılar Odası ile Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İşbirliği ile düzenlenen “Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı’nı tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Selçuk Belediyesi Kültür Merkezi Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılan yarışmada 299 adet şartname satın alındı.

Selçuk Gençlik Merkezi Projesi yarışması için 260 başvuru!

İzmir'in tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi UNESCO Kenti Selçuk'ta, mülkiyeti belediyeye ait olan 7263 m2'lik arazi içerisinde özellikle genç nüfusa hitap edecek Kültür ve Gençlik Merkezi proje tasarım yarışmasına rekor seviyede başvuru oldu.

İZBAN Selçuk aksında son aşamaya gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında son aşamaya geldi.

İzmir Selçuk'a yatırım yağacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk’ta yeni bir dönem başlayacak” diye konuştu

Konya'nın Selçuk ve Karatay ilçelerinde dönüşüm başlıyor!

Konya’nın Selçuk ilçesi Musalla Bağları ve Fatih mahalleleri ile Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi (2. Kısım) ve Fevzi Çakmak Mahallesi (1. Kısım) sınırları dahilinde kalan bazı belirli alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

İzmir Selçuk Mahallesi sakinleri yeni merdiven istiyor!

İzmir'in Konak İlçesi'nde Selçuk Mahallesi'nde yaşayanların, özellikle de okula giden çocukların kullandığı, 652 Sokak'taki merdivenlerin kırılan taşlarının yenilenmemesi tepki çekti

Konak Selçuk Mahallesi'nde merdiven tepkisi!

İzmir'in Konak İlçesi'nde Selçuk Mahallesi'nde yaşayanların, özellikle de okula giden çocukların kullandığı, 652 Sokak'taki merdivenlerin kırılan taşlarının yenilenmemesi tepki çekti

Selçuk Üniversitesi atıksu tesislerini kontrol edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında imzalanan protokolle “Ülke Genelindeki Evsel/Kentsel Atık Su Arıtma Tesislerinin Mevcut Durumunun Tespiti, Revizyon İhtiyacının Belirlenmesi Projesi (TÜRAAT) başlatıldı.

konya Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri Haberi

konya Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu’da tramvayı ilk kullanan şehir olan Konya’da, mevcut hatta çalışmak üzere geçtiğimiz yıl hizmete sundukları 60 son model tramvayın ardından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye hattında çalışmak üzere 12 adet katanersiz raylı sistem taşıtı aldıklarını hatırlattı. Alaaddin-Adliye hattındaki deneme seferlerinin tamamlandığını ve tarihi bölgede tramvayların çalışmaya başladığını kaydeden Başkan Akyürek, yeni hattın Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturduğunu söyledi.


Gidiş - geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Dünyadaki en ileri teknolojiyi uyguladığımız hattın, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylarımız bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Hattın Mevlana Türbesi’nden sonraki belli bölgelerine çim...